zizou napisał(a):

Podsumowując - z perspektywy kibica Waszego rywala powiem; władze Wisły słuchajcie się Markusa!!! Mogę się mylić, ale czym później utworzycie akademię z prawdziwego zdarzenia, tym większy dystans będzie z każdym rokiem pomiędzy Wami a drużynami, które taką inwestycję uczynią (uczyniły). No chyba że Cupiała zastąpi jakiś szejk i wtedy znowu zdystansujecie ligę na długie lata
|
Wolnego – nigdzie nie napisałem, że Wisła otwierać Akademii nie powinna, czy że ma całkowicie odwracać się od młodzieży. Nie może tylko znów po raz kolejny ulegać chwilowym modom, zmieniać koncepcje i nagle czynić ze stawiania na młodych Polaków (bez względu na ich wyszkolenie) swą myśl przewodnią w polityce kadrowej.
Ja dla odmiany jako kibic Waszego rywala życzę Legii i Skorży dalszego brnięcia w błędne uproszczenia i wyszukiwanie sobie urojonych zależności oraz prawideł w polityce kadrowej, by coraz mocniej stawiali na polską młodzież jak np.: Górnik, a nie koncentrowali się na sprowadzaniu takich obcokrajowców jak Luboja, Kuciak, Radovic, czy u nas Melikson lub w Lechu Rudniews. Wolę, by zamiast nich coraz większą odpowiedzialność za wyniki brali na swe barki Rzeźniczaki, Kucharczyki itd., jak w poprzednich sezonach. Przypomnij nam, jak to wspaniale Wam wówczas szło i kto był wyżej w tabeli, Wisła czy Wy?
Marcin_fan napisał(a):

|
Wymieniasz Cypr. Popatrzmy gdzie w tym momencie jest taki Apoel a gdzie my..
|
Cypr jest teraz w tym miejscu dzięki masowemu postawieniu na obcokrajowców, a nie szkolenie i promowanie "młodych, zdolnych Cypryjczyków"...