Wyświetl pojedynczy post
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2011, 02:43
Czytam uważnie wyjaśnienia przeciw czemu ten protest i niby go rozumiem... ale zawsze jest jakieś "ale". Zastanawiałem się akurat po derbach z kilkoma znajomymi, którzy POLSCY piłkarze mogliby teraz wydajnie wzmocnić Wisłę. Czasy kiedy ściągaliśmy tych Polaków co byli rozsiani po Europie już będą trudne do powtórzenia, gdyż ciężko przekonać byłoby ich do przyjścia tu, a też nie wiem czy te zgrane karty by się sprawdziły (vide Żuraw). Więc zostaje polska liga. Pytanie jak najbardziej serio jest kogo, gdyż wyciągnięcie kogoś z Legii Lecha czy Polonii jest nierealne a prawdziwych wzmocnień z innych drużyn nie widzę. Owszem można kogoś z niższej ligi ale taki Błaszczykowski zdarza się raz na kilka lat a przy naszym skautingu raz na kilkanaście.
Przechodzę do sedna: uważam że każdy protest winien być konstruktywny, ten jest dla mnie tego pozbawiony i tak naprawdę nie brzmi: "Nie podoba się nam brak Polaków" tylko "Nie podobają się nam wyniki" bo przecież gdy one były to jakoś nikt nie protestował przeciwko obcokrajowcom.
A ponieważ prawdziwy kibic jest na dobre i na złe, to wybaczcie fanatycy, nazwijcie mnie widzem, piknikiem i kim tylko chcecie, ale ja zostanę na stadionie do ostatniej minuty. Gdyż to, że obecny stan się nie podoba nikomu to Basałaj wie i bez protestów, a takie wyjście to dla mnie kolejny cios przeciw Wiśle i pożywka dla mediów, żeby pisały jak wielki kryzys dotknął Wisłę.
Odpowiedz cytując