Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.11.2011, 22:03
21. Grzegorz Lato
22. Zdzisław Kręcina

W odróżnieniu od waszych kandydatur - moje dogadają się ze Zdzisiem Kapką bez problemów.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
W świetle tego fragmentu wywiadu:

nie mam większych wątpliwości, że Kaziu z nami do czerwca. Co mnie zresztą niespecjalnie martwi.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, by Wisła płaciła dwa wysokie kontrakty trenerskie jednocześnie.
No chyba, że Maaskant znajdzie inną robotę.
Jest jedna rzecz, która w....ia mnie o wiele bardziej, niż zwolnienie Holendra w takim czasie i w taki sposób. To, jak Cupiał bawi się Wisłą za jej pieniądze. Skoro chce być panem i władcą, wyrzucać trenerów wedle własnego widzimisię - to mógłby na to przynajmniej wyłożyć pieniądze z własnej kieszeni. A tak: Cupiał pokazał kto tu rządzi, a Wisła nie będzie miała pieniędzy na trenera. Żałosne...
Może ktoś w tym miejscu napisać "Ma prawo jako właściciel". Oczywiście. Tyle, że było to żenujące zachowanie i dla odmiany ja mam prawo o tym napisać: "boso, ale w ostrogach".

W tym momencie - kiedy tylko doszedł do siebie i upewnił, że jeszcze pracuje i w....ienie szefowi przeszło - zabrał głos nasz Prezes, Basałaj. Myśli mianowicie, że znalazł (daleko szukać nie musiał) polskiego Guardiolę. W tym momencie przypomniał mi się dowcip
Cytat:
Po kolejnej operacji liftingu leciwej gwiazdki chirurg mów: - "Proszę Pani, to już ostatnia".
- "Ale dlaczego?" - pyta zdziwiona aktorka.
- "Jeżeli naciągnę Pani skórę choćby odrobinę, to będzie Pani miała brodę".
No więc - gdy naciągnięto do granic możliwości bajkę o "profesjonalnej Wiśle", gdy skłamano już na wszystkie stałe tematy (szkolenia, bazy treningowej czy w kwestii spokojnego budowania drużyny) nasz dzielny Prezes zrobił z siebie pajaca. Trudno to uznać za wartość dodaną - chyba że akurat kibicuje się nie Wiśle.
Moskal już pokazał kiedyś, jakim jest trenerem. Gdyby porównano go z Guardiolą na skutek odniesionych sukcesów... Ale nie: to była żałosna próba kolejnego liftingu wizerunku klubu - zabawki Cupiała. Mam nadzieję, że nawet jeśli Moskal sobie nie poradzi, to oszczędzone mu zostanie szyderstwo z powodu tego porównania.

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że nie. Mało tego, znając mentalność Smudy, to nawet, jakby mu Cupiał powiedział, że będzie spał na stojąco w szafie, jadł żwir i musiał chodzić w stroju Batmana, ALE będzie dostawał taką i tak pensję wynikającą z kontraktu na np. 2 lata, to Smuda i tak przyjmie tą posadę, bo przecież w najgorszym razie dostanie odszkodowanie za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu/ będzie tak jak Maaskant dostawał pensję co miesiąc do końca kontraktu.
.......ę. I tak w tym klubie dobrego trenera nie będzie, ale chciałby to zobaczyć. Jakby jeszcze zaczynał każdą konferencję meczową od "I'm Batman!", to jestem za!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.11.2011 o godz. 23:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!