Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2011, 11:56
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
A kto zabrania powoływać Smudzie Boruca, Żewłakowa, Grosickiego, czy chociażby Cycusia, który jest liderem Sewastopola? Kadra napewno by zyskała i jeśli chodzi o potencjał wyglądało by to trochę lepiej.
'Lider Sewastopola'? Nie no zajebista sprawa, lider drugiej linii ukraińskiego drugoligowca (aktualnie są na 5 miejscu w tabeli, a Lewandowski od dłuższego czasu leczy kontuzję) z pewnością sprawi, że będziemy mogli porzucić teorię o średnim materiale, naprawdę, drżyj Khediro, drżyj Marchisio! Boruc to akurat żaden problem, bo Szczęsny gra na jego aktualnym poziomie. Zresztą Żewłakow, Grosicki czy Lewandowski - o czym my mówimy?

Może i Żewłakow jest nieco lepszy od Wasilewskiego - chociaż ja osobiście tak nie twierdzę, bo Żewłak grał chyba jeszcze bardziej na alibi w meczach przed jego wywaleniem z kadry, niż aktualnie robi to Perquis, o czym wszyscy zdołali zapomnieć po jego przyzwoitej grze w ligowych rozgrywkach - ale jak zawodnicy z Legii, Sivassporu czy też Sevastopolu mają się do podniesienia naszego poziomu gry w kontekście czołowych drużyn Europy? Bądźmy poważni...

Mam też duże wątpliwości, czy Grosicki byłby dla kadry lepszym zawodnikiem niż Peszko, dla mnie jeden pies jak mam być szczery, bo grają na porównywalnym poziomie (bo przecież Grosik za Kubę do składu nie wskoczy). Z tym, że Peszko gra mimo wszystko w dużo lepszej lidze, ale tak czy siak mogę się zgodzić, że w szerokiej kadrze w dalszym ciągu z pewnością powinno być stałe miejsce dla Grosika.

Już pomijam fakt, że nie mówiłem o materiale, który Smuda sobie wybiera, tylko raczej o dysponowanym materiale ludzkim.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 16.11.2011 o godz. 12:00.
Odpowiedz cytując