Wyświetl pojedynczy post
Saimoz
Schodowicze'05

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2011, 21:16
wislak93 napisał(a):Wyświetl post
Jutro mam egzamin na prawko i mam takie pytanko Czy mogę zawracać na skrzyżowaniu, jeśli jest to skrzyżowanie świetlne S-1 i nad światłami jest niebieski znak C-3 lub C-4 ?
rozumiem ze s1 to swiatla bez strzalek i chyba jesli sa nad nimi znaki ten C4 (C3 to nie bo to jest nakaz skretu przed znakiem) to na swiatlach tez sa odpowiednie strzalki

wiec jesli sa to nie, nie mozesz ... musisz skrecic w lewo, poniewaz jest to nakaz skretu w lewo ... bodajze na skrzyzowaniu jak sie jezdzie od Ronda Czyzynskiego w strone Placu Centralnego jest takie wlasnie skrzyzowanie i tam lapia ludzi na zawracanie, wiec uwazaj

dokladnie to kaza zawrocic na najblizszym umozliwiajacym to skrzyzowaniu ... i ludziska czesto tam probuja zawrocic (a nie mozna, bo jak wyzej napisalem, jest tam znak nakazu jazdy w lewo .. co innego jakby bylo dorysowane jeszcze strzlka ze mozna zawrocic) zamiast jechac do Placu Centralnego i tam zawracac objezdzajac plac

a teraz jak dluzej o tym mysle i staram sobie przypomniec jak takie skrzyzowanie wyglada to predzej nad swiatlami sa znaki w stylu F10 czy F11 ... tylko ze dalej jesli sygnalizator jest kierunkowy (czyli zawiera "podswietlane" strzalki) to musisz jechac tak jak nakazuja Ci te strzalki ... np. na Kocmyrzowskiej jest takie skrzyzowanie gdzie jest wlasnie taki sygnalizator z zaznaczona strzalka do zawracania
Powód: aaa
Ostatnio edytowane przez Saimoz : 15.11.2011 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując