kacpaw91 napisał(a):

Trochę to nie realne. Chyba, że Stan dostanie 4 mln euro od właściciela na same transfery. No, ale mieliśmy mówić o tym co jest realne...
Kilka uwag:
- Burliga jest właściwie sprzedany do Ruchu (a jak nie to będzie to oznaczało, że w Ruchu się nie sprawdził)
- Śląsk zechce nam sprzedać Milę i wziąć w rozliczeniu m.in. Gargułę (kompletne S-F)
- Jovanić ma kontrakt do 2015 roku,
- Boguski ma kontrakt do 2015 roku,
- Jaliens ma kontrakt do 2013 roku,
Jedna uwaga od siebie:
- Jirsaka bym zostawił mimo wszystko, jeden z nielicznych naszych piłkarzy (trochę to smutne), którzy umieją pograć piłką po ziemi i dośrodkować na centymetry, zależy ile by sobie życzył, jeżeli mało to jako uzupełnienie składu to nie najgorszy pomysł
Poza tym kilka pytań:
- Ciekawe ile zażyczy sobie GKS za Modelskiego?
- Kto to jest Słodowy?
- Czym Kurto, któremu notabene kończy się kontrakt, jest lepszy od Pareiki i czy jest lepszy od Jovanicia?
- Wierzysz, że Lechia sprzeda nam Traore za takie pieniądze? Prezesi klubów nie będą łaskawsi dla siebie tylko dlatego, że kibice obydwu klubów się przyjaźnią.
|
Moje zdanie na temat Jirsaka jest takie - Kupiono go za 700 (!) tys. euro. Do tej pory miał kilka przebłysków, a to zdecydowanie za mało. Większość spotkań wchodził z ławki. Ba! Zdarzało się, że odsuwano go do ME!
Oto moje "trzy grosze" :
-
Burliga nie jest sprzedany do Ruchu, a jedynie wypożyczony. Poza tym to, że do nas nie wróci nie musi oznaczać, że się tam nie sprawdził. Powód? Ruchu może nie być stać jeżeli Wisła zażyczy sobie za niego powiedzmy 100 tys. euro.
-
Jeszcze nie tak dawno pojawiła się w mediach informacja, że Garguła może przenieść się do Śląska, ponieważ Lenczyk pamięta go jeszcze z czasów gdy grał w GKS - ie Bełchatów. Jeżeli się nie uda ta transakcja to jest cień szansy, że go weźmiemy po zakończeniu jego kontraktu w Śląsku.
- Dlatego
napisałem, że Boguskiego trzeba gdzieś wypożyczyć, żeby miał szansę GRANIA, a nie siedzenia na ławce. Wszyscy wiemy, że siedząc na ławce nie ma szans powrotu do formy jaką jeszcze miał przed nabawieniem się kontuzji.
-
Tak długie kontrakty REZERWOWYCH Jovanicia i Boguskiego to po prostu błąd poprzedniego zarządu.
* Kontrakt Modelskiego kończy się w czerwcu 2012 r. a możliwe, że Bełchatów spadnie z Ekstraklasy.
* Jeżeli nie wiesz kim jest Słodowy, a mniemanie masz o sobie duże, to zostawię to bez komentarza.
* Chodzi o to, że za rok Pareiko będzie miał już 35 lat, a wiecznie grał nie będzie! Poza tym Lechia dała szansę Pawłowskiemu, Górnik Skorupskiemu etc. to dlaczego Wisła nie może w przyszłości postawić na niego? Tym bardziej, że w tamtym sezonie zagrał w dwóch meczach i mnie nie zawiódł, w ostatnim meczu z Zagłębiem zachował czyste konto. Poza tym gra w reprezentacji U-21.
* Burkińczykowi kończy się latem kontrakt w Lechii, a Lechia raczej nie będzie w stanie przedłużyć kontraktu, gdyż obecnie zajmuje 11. miejsce w tabeli, a wydaje mi się, że Traore jest ambitnym piłkarzem i walczy o wyższe cele niż tylko utrzymanie.