pan Dudi napisał(a):
|
Obyś nigdy nie musiał przekonać się na własnej skórze jak to wygląda. Widzę, że w teoretyzowaniu jesteś dobry, ale uwierz mi, ma się to nijak do tego, co dzieje się w prawdziwym świecie. Mimo, że to nie jest jedyny filmik z ich "popisami" na mieście (w których biją bezbronnych, niewinnych ludzi), to Ty dalej idealizujesz ich i mówisz o "czarnej owcy". Ja się nie dziwię ludzkiej frustracji, bo dość już widziałem i słyszałem relacji z odwiedzin w komisariatach, po których chłopaki wychodzili półprzytomni, a obdukcje oczywiście nic nie dawały, bo policja zarzeka się, że wypuszczali cię całego i zdrowego, więc musiałeś sam sobie coś zrobić. No, ale teoretyzuj dalej.
|
Nie lubię cytować siebie ale:
ajax napisał(a):
Jestem realistą i wiem że na 99% sprawa rozeszła by się po kościach i winny nie został by ukarany.
Nie znaczy to jednak że obliguje mnie to do zniżania się do poziomu takiego człowieka.
|
pan Dudi napisał(a):
|
Czy ja, będąc użytkownikiem forum, mam prawo do subiektywnej opinii? Oczywiście. Czy dziennikarz będący pracownikiem telewizji publicznej, relacjonując jakieś wydarzenie ma prawo przedstawiać je w wygodnym tylko dla swojego światopoglądu świetle? Nie. Powinien być obiektywny. Rozumiesz do czego zmierzam?
|
Absolutnie się z Tobą zgadzam i rozumiem ale jest to tak samo pobożne życzenie i teoretyzowanie jak to żeby ukarali tego policjanta który by mnie pobił.
pan Dudi napisał(a):
|
Czym innym jest wykraczanie poza "standard moralny", a czym innym zwykłe łamanie prawa i nadużycie władzy. Za złamanie standardu moralnego płacić można tylko wyrzutami sumienia. Za nadużycie władzy powinno się płacić odpowiedzialnością karną (której tamten typ oczywiście nie poniesie, bez jaj. Albo oficjalnie zostanie skazany, a nieoficjalnie wszystko będzie po staremu. Za długo obserwuję ten świat, żeby wierzyć, że będzie inaczej).
|
Spalenie samochodów również jest wykroczeniem poza standard moralny - jak najbardziej karalnym
Facet powinien zostać ukrany to jest jasne i oczywiste jak słońce.
pan Dudi napisał(a):
|
A to skąd informacja? Bo o ile mi wiadomo, na razie ma przesrane, bo nie może się podetrzeć przy pomocy prawej ręki, którą złamał na jakimś typie.
|
Ponieważ na nim wiszą media policja musi teraz musi go ukarać aby pokazać jaka jest to praworządna isnstucja. Zgadzam się że gdyby nie było nagrania albo nie było popularne nic by się mu nie stało ale teraz stał się pożywką dla dziennikarzy - dlatego uważam że będzie miał przesrane.