Wyświetl pojedynczy post
MOER
Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2011, 13:06
Powiem że początkowo uważałem Fornalika za najlepszego kandydata. Średni piłkarze , niezłe wyniki itd.
Zastanowić się jednak trzeba czy ten trener dałby radę w Wiśle walczącej nie tylko o mistrza ale i LM.
Moim zdaniem NIE!!! Trenując Ruch Fornalik nie ma do czynienia z presją wyniku, kibiców czy właściciela. W Chorzowie sklacił drużynę z ludzi nadających na tych samych falach (czyt.Ślązakach) grającą ten sam system od dobrych kilku lat (wysoki pressing i nic więcej). Każda drużyna w Polsce za priorytet stawia sobie pokonanie Wisły,Legii i Lecha. Mecze z Ruchem są dla nich zwykłym ligowym jak każdym innym. Może ktoś oglądał PP. Ruchu z Cracovią jeśli tak to czy ta drużyna przypominała tą która jak równy z równym walczyła z Wisłą na Reymonta?Myślę że Fornalik nigdy nie spotkał się wcześniej z sytuacją by każdy chciał pokonać jego drużynę za wszelką cenę,nigdy nie spotkał tylu obcakrajowców w jednym zespole ilu jest w Wiśle,nigdy nie prowadził drużyny w której nie ma samych walczaków a panienki które zamiast walczyć chcą wygrywać mecze grając techniczną ładną piłkę!!!Dlatego uważam że się on tutaj nie odnajdzie.Kadry nie zmienisz,priorytetów właściciela którymi jest wynik a nie wyłącznie włączanie młodych zawodników do zespołu również.
Gdyby dostał czas, kilka sezonów na zbudowanie zespołu od podstaw wówczas bylbym za ale wiem że tak nie będzie, wiem że nie kwalifikując się nawet do pucharów zostałby zwolniony dlatego kategorycznie jestem PRZECIW.

P.S to tylko moje zdanie
Powód: morliny - wędliny jadłem sory
Ostatnio edytowane przez MOER : 14.11.2011 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując