Wyświetl pojedynczy post
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2011, 12:59
Cytat:
Jeśli bezprawnie dostanę po ryju to zadbam o to żeby winny poszedł siedzieć ale nie zacznę opluwać i bić wszystkich policjantów na około bo IMHO jest to zachowanie poniżej wszelkiej godności dla człowieka myślącego.
Obyś nigdy nie musiał przekonać się na własnej skórze jak to wygląda. Widzę, że w teoretyzowaniu jesteś dobry, ale uwierz mi, ma się to nijak do tego, co dzieje się w prawdziwym świecie. Mimo, że to nie jest jedyny filmik z ich "popisami" na mieście (w których biją bezbronnych, niewinnych ludzi), to Ty dalej idealizujesz ich i mówisz o "czarnej owcy". Ja się nie dziwię ludzkiej frustracji, bo dość już widziałem i słyszałem relacji z odwiedzin w komisariatach, po których chłopaki wychodzili półprzytomni, a obdukcje oczywiście nic nie dawały, bo policja zarzeka się, że wypuszczali cię całego i zdrowego, więc musiałeś sam sobie coś zrobić. No, ale teoretyzuj dalej.

Cytat:
Oczywiście że powinien i tacy panowie powinni być eliminowani z systemu. A jaka to różnica pomiędzy przykładami czy jeśli ktoś nie jest policjantem to nie obowiązują go standardy moralne? Czy można przypisywać innym standardy moralne których samy nie mamy/nie chcemy przestrzegać?
Czy ja, będąc użytkownikiem forum, mam prawo do subiektywnej opinii? Oczywiście. Czy dziennikarz będący pracownikiem telewizji publicznej, relacjonując jakieś wydarzenie ma prawo przedstawiać je w wygodnym tylko dla swojego światopoglądu świetle? Nie. Powinien być obiektywny. Rozumiesz do czego zmierzam?

Czym innym jest wykraczanie poza "standard moralny", a czym innym zwykłe łamanie prawa i nadużycie władzy. Za złamanie standardu moralnego płacić można tylko wyrzutami sumienia. Za nadużycie władzy powinno się płacić odpowiedzialnością karną (której tamten typ oczywiście nie poniesie, bez jaj. Albo oficjalnie zostanie skazany, a nieoficjalnie wszystko będzie po staremu. Za długo obserwuję ten świat, żeby wierzyć, że będzie inaczej).

Cytat:
Koleś ma przesrane
A to skąd informacja? Bo o ile mi wiadomo, na razie ma przesrane, bo nie może się podetrzeć przy pomocy prawej ręki, którą złamał na jakimś typie.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 14.11.2011 o godz. 13:01.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując