Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2011, 22:51
Fiti napisał(a):Wyświetl post
To ty zejdz na ziemię. Jose Mourinho do nas nie przyjdzie. A jak to dalej będzie szło w tym kierunku co idzie to jedyne co w Wiśle zostanie Polskiego to nazwa i lokacja. Ma słabych zawodników, zero pieniędzy na transfery, a utrzymuje się wysoko. To co by było gdyby miał lepszych zawodników i więcej kasy na transfery ? I nie uwierzę zakładając hipotetycznie, że gdyby trenerem był Fornalik nie doszli by do nas młodzi Polacy... Dla mnie jest to ważne, i chcę żeby było ich coraz więcej.
Przepraszam bardzo, a między Fornalikiem a Mourinho to już nie ma nikogo? No bez jaj.
Powinniśmy zatrudnić trenera z udokumentowanymi sukcesami, z doświadczeniem na arenie międzynarodowej, z jajami i charyzmą. I to wcale nie musi być ktoś klasy Mourinho bo wiadomo, na takiego nas nie stać. Ale na ludzi bez doświadczenia i osiągnięć tym bardziej nas nie stać. Nie jesteśmy bogatym klubem i nie powinniśmy wyrzucać pieniędzy w błoto. A Fornalik oznacza nic innego jak kolejną zmianę trenera za pół roku albo rok...

Dobrego trenera można znaleźć za ok 500 tys Euro rocznie i jeśli chcemy cokolwiek osiągnąć, musimy takie pieniądze wydać. Oczywiście, jeśli za zatrudnieniem dobrego trenera pójdą jeszcze inne działania, jak sensowna polityka kadrowa czy budowa bazy. Ale od czegoś trzeba zacząć i według mnie to powinien być porządny sztab szkoleniowy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując