Wyświetl pojedynczy post
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2011, 22:32
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
A ja przekornie napiszę-NIE BYŁEM na Marszu Niepodległości-bo nie miałem takiej potrzeby!!
W swojej "małej ojczyźnie"-czytaj własnym domu, uczę własne dzieci dlaczego mają być dumni,że są Polakami,mówię im kim był Marszałek Piłsudski, dlaczego wywieszamy białoczerwoną flagę w domu z okazji 3.V jak i 11.11...dlaczego 1.IX.1939 r jest ważny i dlaczego 1.VIII.1944 również....co to były zabory, Katyń i dlaczego mają się uczyć, żeby wyrzucać śmieci do kosza a nie na ulicę a dlaczego ważne jest aby uczciwie pracowac , płacić podatki i zostać w TYM kraju....A przede wszystkim, dlaczego mają być dumni z tego,że urodzili się w Polsce a nie gdzie indziej....I nie dam się nikomu manipulować żeby wiedzieć, że moim obowiązkiem jest przekazac własnym dzieciom, co znaczy być dumnym z faktu bycia Polakiem,katolikiem i wislakiem....Ot, takie moje spostrzeżenie...
I właśnie to jest dla mnie esencja współczesnego Patriotyzmu. Uczciwa praca dla swojego Kraju i dawanie dobrego przykładu młodym Polakom. 100% poparcia dla takich ludzi jak Ty. Choć sam Marsz uważam za jak najbardziej słuszny. Gdyby każdy postępował tak jak Ty, to taki marsz byłby wspaniałym rodzinnym piknikiem ludzi kochających Ojczyznę. No ale niestety nie dla wszystkich rodziców te same wartości są w życiu ważne. No i naszło się lewactwa...i musieli wszystko popsuć.

Mniej słów, więcej czynów.
Ostatnio edytowane przez Proud : 12.11.2011 o godz. 22:37.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.