Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2011, 22:30
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
A ja przekornie napiszę-NIE BYŁEM na Marszu Niepodległości-bo nie miałem takiej potrzeby!!
W swojej "małej ojczyźnie"-czytaj własnym domu, uczę własne dzieci dlaczego mają być dumni,że są Polakami,mówię im kim był Marszałek Piłsudski, dlaczego wywieszamy białoczerwoną flagę w domu z okazji 3.V jak i 11.11...dlaczego 1.IX.1939 r jest ważny i dlaczego 1.VIII.1944 również....co to były zabory, Katyń i dlaczego mają się uczyć, żeby wyrzucać śmieci do kosza a nie na ulicę a dlaczego ważne jest aby uczciwie pracowac , płacić podatki i zostać w TYM kraju....A przede wszystkim, dlaczego mają być dumni z tego,że urodzili się w Polsce a nie gdzie indziej....I nie dam się nikomu manipulować żeby wiedzieć, że moim obowiązkiem jest przekazac własnym dzieciom, co znaczy być dumnym z faktu bycia Polakiem,katolikiem i wislakiem....Ot, takie moje spostrzeżenie...
I git. Tylko sie nie zdziw jak do Twojej nauki dolaczy szkolna i wplyw kolegow, a pozniej zamiast patriotow bedziesz mial w domu kolorowa niepodlegla.
Sam w domu nic nie zrobisz jesli dookola bedzie nie tak jak byc powinno. Wlasnie trzeba wyjsc na ulice 11.11. A potem pokazywac spoleczenstwu to czego telewizja nie pokaze.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując