Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2011, 15:14
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Czas zainwestować w trenera takiego jak Jimenez
I po roku większość go będzie zwalniała
W Polsce pojawiło się dwóch trenerów , może i kiepskich ale na bank , zdecydowanie wiedzących na czym polega nowoczesny futbol.Jeśli chodzi o przygotowanie merytoryczne do technicznej i szybkiej piłki, takiej jak chcielibyśmy by Wisła grała, to są to na pewno fachowcy i to nie tylko teoretycy.

I z ręką na sercu niech mi ktoś powie - czy było to choć przez chwilę widać w Legii,Lechu, Polonii czy Lubinie?
Odbili się jak od ściany w zderzeniu z polską rzeczywistością a dokładniej, z zawodnikami, mającymi problem z najprostszymi rzeczami, czyli przyjęciem piłki, celnym podaniem itp

Jimenez nic więcej taktycznego czy jeśli chodzi o treningi nie zaprezentuje - być może będzie lepszym psychologiem, motywatorem, gościem z twardszym charakterem ale jak ktoś wierzy że on odmieni ten zespół, to się grubo zdziwi.

Ja oczywiście jestem za ale to tylko nakręci oczekiwania.Tak to było w Grecji - mając dosyć przeciętny zespół, zajął 3 miejsce z 23 punktami straty do lidera, zdobył chyba nawet puchar Grecji.
W tym sezonie awansował do LE po nikłej wygranej z Dbilisi ale wystarczyło przegrać w niej 2 mecze(z Anderlechtem i Sturmem), dostać w lidzę od Paoku i poleciał - Przypomina Wam to coś?

W zasadzie kopia sytuacji z Maaskantem - Tak więc przyjdzie Jimenez, rozpali oczekiwania, odbije się od ściany i pewnie zostanie uznany za kolejnego nieudacznika.
94 - Allah Akbar!!