Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2011, 21:41
FraMat napisał(a):Wyświetl post
- Jasiu... umiesz prowadzić bolid Ferrari?
- Nie wiem. Boje sie. Nigdy nie próbowałem.
- To wsiadaj. Nigdy nie próbowałeś, to skąd wiesz, że nie dasz rady?
Z całym szacunkiem, ale jeśli mamy się trzymać takich porównań, to Fornalik co najwyżej przesiadłby się z "Sejczento" do Audi...Ale generalnie jakoś średnio widzę Fornalika w dłuższej perspektywie w Wiśle, z polskich trenerów to tylko Michniewicz i Probierz wydają się być sensownymi kandydaturami akurat w kontekście Wisły - obaj trenerzy potrafili przygotować swoje drużyny nie tylko pod kątem skutecznej gry, ale też w miarę ładnej dla oka, ofensywnej, obaj sprawdzili się w niezłych klubach jak na naszą ligę.

Fornalik raczej ce..... się, podobnie jak Zieliński czy Lenczyk, skutecznością, ale już jakością gry to tak sobie. Wisła chcąc zrobić coś ponad aktualny poziom naszej ligi musi zacząć grać trochę inaczej - może nie od razu opierać w większości grę na ataku pozycyjnym, bo nie ma ani kasy na wykonawców do takiej gry, ani dobrego szkolenia. Natomiast taki pośredni styl gry na wzór Olympiakosu Pireus czy FC Basel jest zupełnie realny i w tym kierunku trzeba iść.

_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Fornalik nie jest dobrym kandydatem. Przy jego technice trenowania nie będziemy mieli ładnej i widowiskowej piłki, będziemy jak za Maaskanta grać do 1:0 a później murować bramkę
Nie jest powiedziane, że w Ruchu tak gra, bo do takiej gry ma wykonawców i gdyby Fornalik miał innego typu grajków, to również potrafiłby w inny sposób prowadzić swoją drużynę, ale póki co to tego nie wiemy i chyba nie czas żeby to sprawdzać w aktualnej Wiśle.