Wyświetl pojedynczy post
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2011, 18:34
cfa napisał(a):Wyświetl post
A ja powiem tak, Bakero w Amice krócej pracuje, a w tym sezonie grają znacznie lepiej niż w poprzednim. Fakt nie ma ich w europie ale mimo wszystko jakiś styl wypracował. A Robert niestety przez 14 czy 15 miesięcy nie podołał temu. W tamtym sezonie jeszcze dało rade patrzeć na te mecze, ja ogólnie odczuwałem ogromną różnicę między drużyna która za Skorży ledwo biegała po boisku (mimo to jakoś ciułała pkt), a drużyna Roberta której gra z początku napełniała nadzieją na nową jakość. Niestety w tym sezonie przy każdym meczu czułem jakiś lęk kiedy widziałem bezradnego Diaza, czy pomyłki Jaliensa. Kiedy wszyscy miotali się po boisku nie wiedząc co robią. Jeszcze przed kontuzjami Małego i Meliksona jakoś to wszystko wyglądało. Niestety zabrakło ich i co się stało ? Jakby dejavu, i półtora roku wstecz.Z jakiegoś powodu szkoda mi Roberta, z jakiegoś powodu jestem ciekaw jakby było ze Skorżą gdyby miał podobne możliwości w sprowadzaniu graczy.
Dokładnie. Nie oszukujmy się (nie oszukujcie się?), że w 14,5 miesiąca nie da się niczego zrobić w klubie. Że po 444 dniach pracy trenera nie będzie widać, żadnego progresu w taktyce. Wykonawcy są lepsi niż rok temu, a właściwie - "wykonawców jest więcej niż rok temu". Oczywiście, więcej jest też spotkań, ale... czy ktoś mi szczerze powie, że w meczach z Łotyszami, Bułgarami, Widzewem, albo Polonią było widać jakość, styl, cokolwiek? No bo raczej piłkarze nie byli zmęczeni sezonem...
.
Odpowiedz cytując