Wyświetl pojedynczy post
penia
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2011, 16:30
Moim zdaniem cały problem Maaskanta zaczoł się w momencie gdy zdobyliśmy MP,bo przeciętny trener na dorobku (chodzi mi oczywiście o skale europejską), który w swojej karierze jeszcze nic nie osiągnoł nagle poczuł się wielki i nieomylny jak sam Bóg!!!Gość poczuł uwielbienie kibiców Wisły ,przychylność dziennikarzy i myśłał że ta sielanka będzie trwała wiecznie niestety skończyła się w Nikozji.Większość zobaczyła jak daleko nam do europy gdy przeciwnicy grają na 100%,większość tylko nie Maaskant!!!!Zamiast jeszcze solidniej wziąść się do roboty na treningach opowiadał bajki o brakujących 3 min. do LM.Dziś tak na chłodno niech każdy zada sobie pytanie co w grze Wisły pod wodzą Maaskanta najbardziej mi się podoboło? czy poprawiliśmy grę w defensywie?
- nie bardzo
Czy poprawiliśmy grę ofensywną : atak pozycyjny, stałe fragmenty gry ?
- nie bardzo
więc co tak naprawdę zapamiętamy?Większość pewnie gre Maora , wspaniale akcje takie jak z Widzewem czy liteksem,ale napewno nie poprawę jakości całej drużyny! Maaskant tłumaczy się teraz kontuzjami w składzie.
Pewnie ,że taka liczba kontuzji czołowych zawodników wpływa na drużyne,ale Maaskant daje w wywiadzie przykład Barcelony:że bez Messiego,Iniesty,Xaviego też by miała problemy? tylko to nie do końca prawda!!!Ja w tym sezonie widziałem Barce w składzie bez większej liczby zawodników i grała tym samym stylem co zawsze ,oczywiście ze nie tak szybko gdy występują Ci najlepsi zawodnicy ,bo ich fenomenalne indywidualne umiejętnosci pozwalają im grać szybciej, mocniej ale styl gry jest zawsze taki sam. W przypadku naszej Wisełki już tak nie jest!!!! Wisła bez Melikson,Małego w ofensywie jest bezradna!!!nie wie co robić z piłką ,więc najczęsciej prubuję ją wrzucać w pole karne. Czy jak wrócą Ci zawodnicy do gry to będą grać gorzej niż u Maaskanta?
- Nie wydaje mi się,bo nasz były trener nie podniósł ich umiejętności tylko je wykorzystywał tak samo jak robić to może Moskal i jego następca
Obiektywnie trzeba stwierdzić, że przez ponad rok pracy Maaskant nie ulepszył gry Wisły,jakość tego zespołu podnieśli zawodnicy ktorzy do niej przyszli a nie trener.Dziś nadal tracimy multum bramek po stałych fragmentach gry i jednocześnie sami pod bramką przeciwnika nie stwarzamy zagrożenia z owych fragmentów.Atak pozycyjny jak kulał tak dalej kuleje, nie potrafimy przyspieszyć itd.
Panu Robertowi należy podziękować za to że pozbierał ten zespuł w ubiegłym roku i przekonał ich do walki o mistrza,to się udało i będzie mu to pamietane zawsze,ale jednocześnie ten sezon a klika meczów zwłaszcza pokazał jakie mamy braki ,a skoro Maaskant ich nie widzi to był najlepszy moment żeby się pożegnać.
Ostatnio edytowane przez penia : 09.11.2011 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując