Oldpara napisał(a):

Uważam, że zwolnienie Maskaanta to błąd. Tak samo jak zwolnienie Skorży, w czym zgadzam sie z Deanem.
Dzięki Robert za mistrzostwo, dzięki za heroiczną walkę o LM, szkoda, że czasem pieprzyłeś głupoty, i forowałeś Jaliensa, bo chyba to właśnie przyczyniło się do twojej porażki.
Teraz wróci do gry Małecki i Melikson, Wisła wygra parę meczów, tak samo jak wygrałaby z Maskaantem i będzie, i decyzja się obroni. A że najważniejsze jest dobro Wisły, to chciałbym, mimo iż uważam ją za zło, żeby się obroniła, bo to oznacza zwyciestwa, a tego nam trzeba
|
Uważasz, że złe decyzje mogą być dla dobra Wisły? Jakieś o dla mnie pogmatwane
Cupiał ewidentnie podejmuje decyzje podyktowane złymi emocjami a nie dobrem Wisły. Faktem jest, że dzięki jego pieniądzom Wisła zdobyła sporo tytułów MP. Tym niemniej dla mnie wartością jest Wisła i póki Cupiał jej służy jest ok, jak zaczyna jej szkodzić a za szkodzenie uważam wywalanie kolejno: Kasperczaka pierwszego (drugi to jakaś ohyda), Petrescu i Maskaanta (co do Skorży mam wątpliwości).
Nic z tego tytułu Wisła nie osiągnęła. Tylko traciła.
Kryzys oczywiście był, ale wynikał z pompowania oczekiwań, niewspółmiernego do nakladów.
Lubię Kazia Moskala i smutno mi, że wykorzystuje się gościa jak szmatę do wycierania podłogi. (Chyba nie powiesz, że klub świadomie i długofalowo stawia teraz na niego?) To nie służy ani jemu jako trenerowi ani klubowi.
(Swoją drogą osoby związane emocjonalnie z klubem jak Kulawik i Moskal mają marne szanse realizacji swoich trenerskich ambicji i traktowane są bardzo przedmiotowo)
Jeśli prawdą jest, że Maskaant ma dobrze skonstruowany kontrakt (tak pisał Dziennik), to Cupiał będzie mu płacił do czerwca 2011. Nie widzę powodów dla których Robert miałby być miej stanowczy niż Kasperczak i oddawać swoje pieniądze. Chyba, że zatrudni go amica.
Więc co? Maskaant 300 tys i Jimenez 450 tys? Tyle będziemy płacić trenerowi?