Wyświetl pojedynczy post
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 19:01
Nie wiem jakim trenerem jest Kazek Moskal, ale na pewno jakieś przemyślenia na temat drużyny ma. Do tej pory, stojac w cieniu, na pewno nie mógł ich forsować.

To dla drużyny na pewno wstrząs, a wstrząsu ta drużyna potrzebowała. Być może zareagują pozytywnie. Ja tam zaordynował bym innego rodzaju wstrząsy, a zmiane trenera w trakcie rozgrywek uważam za błąd, ale skoro mleko się już rozlało, trzeba z tego wyciągnąć jak najwięcej dobrego, a zminimalizować negatywne skutki.

Co Moskal może zmienić, na co dotychczas nie miał wpływu? Może zagrać va banque i :

- odstawić od skłądu Jaliensa, który forowany przez Maskaanta będąc w słabej formie psuł atmosferę
- spróbować zagrać na 2 napastników systemem 4-4-2
- samo zwolnienie Maskaanta powinno wstrząsnąć zawodnikami i "włączyć" im dodatkową "adrenalinę"

Poza tym na ostatnie mecze Moskalowi wrócą Małecki i Melikson, a to sprawia, że bedzie miał do poprowadzenia drużyne o 50% silniejszą niż Maskaant w ostatnich dniach - która częśc meczów w lidze wygrałaby nawet bez trenera dzieki umiejętnościom indywidulanym tych dwóch graczy, więc może mu sie udać osiągnać nienajgorsze wyniki.

Ponieważ zależy mi na dobru Wisły, będze trzymać kciuki, żeby się Moskalowi udało.

A Maskaanta mi szkoda i tyle, a działacze po raz kolejny pokazali pełen profesjonalizm.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując