|
Maaskant zwolnił sam siebie.
Po mistrzostwie polski nastąpiło rozprężenie. Nagle Maaskant uznał że skoro zrobił mistrzostwo polski w pierwszym sezonie to znaczy że coś wygrał i teraz ma na rok spokój i spokojną pracę. Dodatkowo Basałaj po przegranej walce o LM mówił że teraz to Wisła ma zgrywać skład, budować zespół.
No i wszyscy w klubie uznali że skoro jest dobrze i szef (Basałaj) nie grozi, to można sobie teraz grać na totalnym luzie.
A niestety w Wisle się tak nie da. Wisła ma być klubem który zawsze wygrywa i do tego gra ofensywnie. Dziś doszło do tego że mamy jeden z największych budżetów w lidze, płacimy na czas, a mamy jedne z najgorszych wyników. Dodatkowo gdzieś tam gra sobie taka Legia Warszawa z 6 wychowankami w składzie i polskim trenerem i Legioniści pokazują że można grać, biegać i wygrywać dzięki ofensywnej piłce.
Maaskant stał się kolegą zawodników a nie ich szefem i dlatego poległ.
Kto za Maaskanta.
Ja to widzę w prosty sposób. Jak popatrzymy kto trenował Wisłę - Łazarek, Smuda, Lenczyk, Kasperczak, Okuka, Liczka, Petrescu - to widać od razu że ci trenerzy osiągali dobre wyniki w historii lub prowadzili reprezentację, albo mieli mocne nazwisko z ciekawą historią piłkarską. Maaskant za to był trenerem bez osiągnięć, bez wcześniejszych sukcesów i nie pasuje do tego zestawienia.
Jestem ciekaw jak by zareagowali kibice Panatinaikosu lub Olimpiakosu gdyby usłyszeli że Probież z Jagielonii ma trenować ich zespół.
Coś takiego stało się u nas. Byle słabeuszowi dano do trenowania mistrza polski, najlepszą drużynę dekady.
Więc wystarczy tylko żeby Basałaj z Cupiałem sciągli trenera z zachodu ale z osiągnięciami i nazwiskiem, który wie o co w piłce chodzi a wyniki przyjdą same.
Ostatnio edytowane przez wwf : 08.11.2011 o godz. 13:13.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|