Sartre napisał(a):

Miałem na myśli formację ofensywną, a nie stricte pozycję napastnika - czyli o brak Meliksona, Małeckiego i Genkova.
Ale przecież nie byli wykasowani wszyscy jednocześnie? Nie śledzę aż na tyle waszych meczów by pamiętać kto kiedy pauzował, ale Lameya czy Chaveza to ja mimo wszystko zazwyczaj u was widziałem
|
Napisałeś: "Z której formacji zabrakło wam kluczowych zawodników? Z ataku".Jeśli małeś na myśli tzw: formacje ofensywne bądź z łaski swojej bardziej precyzyjny

.
Jednak nawet przy założeniu że piszesz o "formacjach ofensywnych" trudno jest się zgodzić z opinią że kontuzje dotknęły je w wiekszym stopniu niż "formacje defensywne". Z przodu zabrakło: Małego i Maora (Genkova nie biorę pod uwagę bo zastąpienie go przez Bitona wyszło tylko na dobre). Z tyłu: Jovanovica, Bunozy, Lameya i Sobola (bo jeśli przyjmujemy taki podział to tak chyba trzeba klasyfikować jego pozycję).
Podałem Ci przykład meczu (w Londynie) w którym zwyczajnie brakowało stopera (z konieczności grał tam wtedy Diaz). Podstawowym jednak problemem moim zdaniem nie było to że brakowało akurat piłkarza na pozycję obronną ale to że ze względu na kontuzję (Jovanović, Bunoza) w pewnym momencie Lamey i Chavez musieli grać mecze co trzy dni co bardzo źle wpłynęło na ich formę.