Wyświetl pojedynczy post
Vasquez
Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 08:11
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Wyciąga. Porównaj sobie zwolnienie Maaskanta z sytuacją Petrescu. Dan przegrał w pierwszym meczu 0:1 i nawet nie dostał szansy na poprowadzenie drużyny w rewanżu. W lidze byliśmy którzy? Drudzy albo trzeci. Te zwolnienie było dziwne i chamskie.
Natomiast Maaskant dostał wystarczająco dużo szans, żeby się odkuć. Cóż, baty w LE i porażka z Legią jeszcze przejdą, ale żeby przegrać u siebie z Podbeskidziem? Żeby nawet nie zremisować z Cracovią? Za dużo wpadek. To nie wina samych wyników, gra również była gówniana. Gdyby nie sędziowie, to mielibyśmy jeszcze mniej punktów. W piłce nie ma co liczyć na sędziego, tylko trzeba patrzeć na siebie. Brak wyciągania wniosków i uporczywe stawianie na swojego kolegę Jaliensa. Można tak wymieniać. No i te jego zachowanie na konferencji.
Po pierwsze, który (o zdrowych zmysłach) trener tu przejdzie.
* Brak stabilności pracy
* Właściciel z permanentnym syndromem napięcia przedmiesiączkowego.
* Brak kasy na cokolwiek (coroczne cięcie budżetu na transfery)
* Brak bazy szkoleniowej, brak wychowanków.
* T-mobile ekstraklasa to jedna z najgorszych lig.

Już za samo przyjście trener powinien być zwolniony - bo to będzie albo idiota albo samobójca.
Mówicie, że Maskaant od jakiegoś czasu nie ma pomysłu na Wisłę. Ja uważam, że to Cupiał od paru lat na Nią pomysłu nie ma. Co gorsza, nie wie w ogóle jak ten biznes działa i jak go ugryźć.
Sorry - ryba psuje się zawsze od głowy...Tak to działa.

Tak Maskaant miał dużo szans, ale..Teraz przyjdzie Pan X (jak co roku w naszym pięknym klubie)..I po 2-3 tygodniach Wisła zacznie grać (choćby dlatego, że wrócą gwiazdeczki po kontuzji)..Dodatkowo Wisła fuksem zdobędzie MP - czyja to wtedy będzie zasługa? Nowego trenera, pracującego 1-2 tygodnie, czy poprzedniego?
Pytam retorycznie, gdyż podobne sytuacje zdażały się tutaj X razy...Uważam, że trenera powinno się oceniać po minimum 2-2,5 roku. Koniec kropka. Przykładem tego typu sytuacji jest choćby Skorża...

NIe przejdę na 2-ą stronę Błoń..Przykro mi..Jestem piknikiem, może boli mnie przegrana Wisły z Craxą mniej niż to, że miliony dzieci głodują w Afryce, czy to,, że Małecki mnie obraził w wywiadzie (zaproszenie pikników na 2ą stronę błoń) i zdenerwowanie na wynik derbów przeszło mi zaraz po oddaniu moczu następnego dnia rano, ale los Wisły nigdy mi nie był obojętny i liczę, że Wisła w końcu stanie się profesjonalnym klubem - bo na razie jest tylko Wanna be..

Pozdr,
Ostatnio edytowane przez Vasquez : 08.11.2011 o godz. 08:15.
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
Odpowiedz cytując