Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 02:28
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Niestety, ale przykra rzeczywistosc. Kontraktowanie Lameya, Jaliensa czy wypozyczanie pilkarz(ktorych zaraz stracimy) jest poprostu kompromitacja. W lecie bedziemy mieli znowu nowy zespol...czyli 3 rok budowy bez zadnych fundamentow?
Lamey wygrał dla Nas praktycznie awans z Litexem, Jaliens przychodząc obwoływany był przez media hitem sezonu (tego rodzaju klasowy piłkarz, do niedawna reprezentant Holandii itp.). To że akurat się nie sprawdził to inna sprawa. Jeżeli dla Ciebie kompromitacją jest wypożyczenie piłkarza (na zakup którego Nas nie stać), który strzelił dla Wisły większość bramek w Wiśle to wybacz ale to co piszesz jest kompromitacją. Melikson, Jovanovic, to piłkarze z których jeszcze długo Wisła będzie miała pożytek i ich sprowadzenie to przede wszystkim zasługa holenderskiej dwójki. Dorzucić do tego nieszablonowego Ilieva i w moim przekonaniu znacznie pewniejszego w bramce od Mario - Siergieja i plusy (w transferach) przeważają nad minusami.
A minusami dla mnie (bo są takie) było przede wszystkim powtórne sprowadzenie Diaza i zaniechanie działania na (ubogim w wyborze a drogim) rynku krajowym. Mega minusem jest jego uparte stawianie na Jaliensa i Chaveza kiedy wszyscy widzieli kaszanę przez nich prezentowaną i brak zaangażowania ze strony Holendra. Nie postawienie na perspektywicznego Czekaja i jego bezczelne komentarze (o dobrej grze kiedy grali padakę, o prawidłowej bramce w meczu z Jagą kiedy to Jaliens faulował bramkarza etc.) mnie osobiście najbardziej w....iały.
I nie mam tu zamiaru bronić Maaskanta bo za blamaż w ostatnich trzech meczach, a przede wszystkim za wtopę z gorszą stroną Błoń wylot Mu się należał, ale nie zapominajcie do cholery także o Jego zasługach jadąc tutaj po Nim, jak po burej suce!! Nie zapominajcie o tym, że niestety, ale szczyt formy musiał przygotowywać na miesiące wakacyjne coby nie powtórzyły się Levadie i Karabachy.
Mam nadzieję, że Moskal da szansę Czekajowi, a kolejny I-szy nie będzie gorszy od Maaskanta.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 08.11.2011 o godz. 02:31.
Odpowiedz cytując