|
Zarząd klubu powinien tym różnić się od kibiców, że nie histeryzuje, nie płacze i nie zwalnia trenera w trakcie trwania rundy. LM w tym roku to był plan MAKSIMUM, nikt się nie spodziewał że w ogóle zdobędziemy mistrza. Oczywiście jednak pamięć zawodna i selektywna. Owszem, zawiodła mnie nasza gra w LE, ciężko było patrzeć co gramy od kilku meczy w lidze, ale na litość! .Decyzję o zwolnieniu trenera uważam za demagogię w czystej postaci. Wiecie w czym nasza polityka jest lepsza od polityki Wojciechowskiego? W tym, że w Polonii się wywala trenera po wtopie, a u nas wyrzuca po czterech. Czuję, że nadszedł analogiczny moment do tego w którym przez nasz klub przewijały się takie tuzy jak Okuka czy Liczka. Trzeba się znowu zbłaźnić, żeby (choć na chwilę) nabrać rozumu. Liczyłem, że Cupiał, po wtopieniu takich pieniędzy w Wisłę w końcu się czegoś nauczy. Nie nauczył się niestety niczego. Postanowił, za pośrednictwem zarządu, dać szansę obcokrajowcom na poziomie kopaczy i na poziomie działaczy. Postanowił, lecz zmienił zdanie w połowie drogi. Przepraszam za formę, której za chwilę użyję, lecz muszę to powiedzieć - chce mi się rzygać!
|