Pablo84 napisał(a):

....a mać, a odkąd trener zapierdala na boisku?A może lepiej napisać, "takim piłkarzom, mówimy "dziękuje"?A jak myślisz, kto tak naprawdę od paru lat "daje zielone światło" na kogoś poważnego?Zobacz, w Legii zaryzykowali i mają piłkarza, który regularnie strzela bramki i kosztuje ich ponad 500 tyś Euro.Jak myślisz, dlaczego takiego zawodnika jeszcze nie ma w klubie?Myślisz, że Valckx nie umie ściągnąć, Maaskant nie chcę takiego grajka?BO ....a nie ma pieniędzy, mimo ostatnich transferów i sprzedaży biletów.Jak myślisz, gdzie są?
Najlepiej ....a zwalać wszystko na trenera.Tutaj i Guardiola by nie zagrzał miejsca.
|
Pablo, nikt nie zwala winy tylko i wyłącznie na Maaskanta, ale nikt mnie nie przekona, że nasz skład nie ma potencjału, żeby wygrywać z tuzami polskiej ligi w postaci Podbeskidzia, pasiaków, Widzewa, czy grającej piach Lechii... Dla mnie ewidentnie jest to przeciętny trener.
Ale uważam, że zwalnianie Go teraz to poważny błąd. Nie wierzę, że klub znajdzie w kilka dni dobrego, doświadczonego trenera. A z Moskalem, Urbanem czy Kulawikiem na ławce (Bogu dzięki Tarasiewicz w ŁKS) będzie większa pyta, niż teraz. Zanim zdiagnozują problem i zanim zaczną wprowadzać własne koncepcje, będzie po rundzie. I strata pewnie większa niż nam się wydaje.