Wyświetl pojedynczy post
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 11:03
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Z takiego założenia można powiedzieć że każda drużyn a ma przynajmniej 1 okazję na gola w meczu i czemu oni tego nie strzelają.

Jak strzelali to byliśmy MP w zeszłym sezonie. Teraz nie strzelają i król jest nagi. My nic nie gramy, zero wypracowania jakiś akcji, żeby to miało jakiś ład i skład żeby były jakieś automatyzmy. Gdzie my to mamy?
Ojciec mówił mi że pod koniec lat 70tych chodzili na treningi prowadzone przez Lenczyka. Podobno przez ponad dwie godziny do znudzenia ćwiczyli szybkie wyjście z obrony 4 podaniami zakończone strzałem na bramkę. W tamtym sezonie strzelili kilka bramek na R22 po tym rozegraniu.

U nas obecnie tego nie ma. Piłkarze jak wychodzą z kontrą to rozglądają się na wszystkie strony, grają jak dzieciaki na boisku. Nie widać tych automatyzmów, nie widać, że każdy wie, gdzie ma biec, co ma robić.

A już czarę goryczy przelewają stałe fragmenty. Co dośrodkowanie to gorsze. A jak mieli to swoje "rozegranie" w narożniku to zawsze po tym kontra szła. To był jedyny schemat, który zauważyłem.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.