Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 22:07
irman napisał(a):Wyświetl post
Chociaż nie trawie chłopa, Maaskant powinien zostać do końca sezonu. Dosyć już tego ciągłego zmieniania trenera po serii niepowodzeń. Nikt jeszcze nie dostał u nas takiej szansy, więc zaryzykujmy. Wolę oczyszczający sezon bez mistrzostwa, niż kolejny przypadkowy tytuł, gromadę darmowych patałachów i kolejny w....... w pucharach i w lidze. Przekonuje mnie argument ze Skorżą w Legii. Miał trochę czasu, mądrze wzmocniono mu zespół i są efekty. Mogę się założyć, że jeżeli nie stanie się żadna katastrofa Legia będzie miała w 2012 r. mistrza.

Nie kupuję natomiast argumentów, że mamy słaby skład jak na naszą ligę. Jesteśmy zdecydowanie jednym z najsilniejszych kadrowo zespołów nawet bez Małeckiego i Meliksona. Ta padaczka którą prezentujemy od lipca to wina trenera ale chcę wierzyć, że to już dno dołka w który wpadliśmy i będzie już tylko lepiej. Wy.......ić w zimie patałachów z obrony, kupić (nie wypożyczyć) z 3-4 sensownych grajków a będzie dobrze. I koniec z polityką, że każdy dobry byle nie Polak. Jak widać taka koncepcja dogorywa. I bardzo dobrze.
Jestem dokładnie tego samego zdania. Kadrowo może nie jesteśmy mocni w kontekście rywalizacji w Europie, ale na polską ligę - a zwłaszcza na przeciwników pokroju Craxy czy Podbeskidzia - powinno to absolutnie wystarczyć. Nawet bez Meliksona czy Sobolewskiego, Wisła takie mecze powinna wygrywać. A że tego nie robi, to niestety wina naszego sztabu szkoleniowego. Maaskant albo nie ma koncepcji na ten skład, albo coś jest nie tak między nim a zespołem, a o czym my nie wiemy. Uważam, że jest przeciętnym trenerem a Wisła zasługuje na kogoś lepszego.

Natomiast powinien dograć kontrakt do końca. Po pierwsze, mam dość trenerów z łapanki, a na chwilę obecną kandydata nie mamy.
Po drugie, nowy trener też potrzebuje czasu na zbudowanie drużyny wedle własnej koncepcji. Dlatego przerwa w rozgrywkach byłaby najbardziej odpowiednim momentem i nie chodzi mi o przerwę na kadrę.

Jeszcze jedna istotna sprawa, która w Wiśle jest niestety niedoceniana - to sztab przygotowania fizycznego. Nigdy nie mieliśmy orłów w tej specjalności i to się musi zmienić. Nie wolno Cupiałowi szczędzić pieniędzy na doświadczonych trenerów bo sam sobie robi kuku.

Czekam również na ruchy transferowe w zimie, bo nawet jeśli dostaniemy trenera z górnej półki, to może wyciśnie on z tego zespołu więcej, niż Maaskant, ale pewnego poziomu nie przeskoczymy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując