|
Chociaż nie trawie chłopa, Maaskant powinien zostać do końca sezonu. Dosyć już tego ciągłego zmieniania trenera po serii niepowodzeń. Nikt jeszcze nie dostał u nas takiej szansy, więc zaryzykujmy. Wolę oczyszczający sezon bez mistrzostwa, niż kolejny przypadkowy tytuł, gromadę darmowych patałachów i kolejny w....... w pucharach i w lidze. Przekonuje mnie argument ze Skorżą w Legii. Miał trochę czasu, mądrze wzmocniono mu zespół i są efekty. Mogę się założyć, że jeżeli nie stanie się żadna katastrofa Legia będzie miała w 2012 r. mistrza.
Nie kupuję natomiast argumentów, że mamy słaby skład jak na naszą ligę. Jesteśmy zdecydowanie jednym z najsilniejszych kadrowo zespołów nawet bez Małeckiego i Meliksona. Ta padaczka którą prezentujemy od lipca to wina trenera ale chcę wierzyć, że to już dno dołka w który wpadliśmy i będzie już tylko lepiej. Wy.......ić w zimie patałachów z obrony, kupić (nie wypożyczyć) z 3-4 sensownych grajków a będzie dobrze. I koniec z polityką, że każdy dobry byle nie Polak. Jak widać taka koncepcja dogorywa. I bardzo dobrze.
|