Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 14:30
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie potrafisz pochwalić Skorży za zrobienie wyniku, bo kręcisz nosem na jego defensywną taktykę, ale Maaskanta potrafisz usprawiedliwiać nawet wtedy, gdy sądzisz że nie próbował zrobić wyniku, że odpuścił grupę LE, bo uznał rywali za zbyt mocnych.
Odniosę się już tylko do tego, na resztę szkoda mi czasu (szczególnie na brednie o "klęskach w grupie" w której - realnie - nie mieliśmy dużych szans wyjść, w odróżnieniu od Legii). Otóż - chwalenie Skorży zostawiam jego fanom. Ja kibicuję Wiśle.

W tej chwili Legia jedzie na euforii, wszyscy ich chwalą - sielanka. Ja jednak poczekam z oceną i na pewno w najbliższym czasie opinii nie zmienię. Widziałem kilka z meczy Legii w pucharach, widziałem jej mecze w lidze i mam swoje przemyślenia, które jednak doprowadziłyby do spazmów miejscowe wynalazki. Dlatego dyskusji o Skorży nie będę teraz kontynuował - bo to nie ma sensu.

ToTylkoJa - jak pisałem wyżej, dyskusję o Skorzy odstawię na później. Rozumiem nagłą zmianę w jego postrzeganiu przez Was, zobaczymy czy słuszną
Co do Holendra - nie jestem jego fanem, ale robi dobrą robotę. Problemy widzę przede wszystkim gdzie indziej - głownie w materiale piłkarskim (szczególnie po kontuzjach), ale też szkoleniu młodzieży. Ci wasi młodzi to nie zasługa Skorży - bardziej już Urbana, a najbardziej: młodego Strejlaua. My takich rezerw nie mamy, wpuszczanie "świeżej krwi" to wpuszczanie Bruda albo Czekaja, a z nimi jest już dobrze jeśli zagrają bezbarwnie lub słabo.

022 - jak widać myliłem się. Fajnie, że zdominowaliście PSV i kontrolowaliście grę. Szkoda, że nie pocisnęliście ich jeszcze bardziej.
Mimo wszystko - gratuluję sukcesu, życzę kolejnych.

Ogryzek - pamiętam jak piałeś nad Lenczykiem po wygranej Śląska nad nami. O tym, jak to zmiażdżył taktycznie holendra. To nie byłeś Ty?

Pamiętam Twoje wynurzenia o naszej myśli szkoleniowej. I wiem też, że to co robią nasi trenerzy to droga donikąd.
Potrzebujemy i dobrych piłkarzy i zmiany sposobu gry. Gruntownej zmiany. Teraz momentami to już widać.
Prościej się chyba nie da.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.11.2011 o godz. 14:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując