Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
zizou
Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2011, 20:06
marudy

Jeśli oczekujecie, że nowy trener zmieni obraz gry, to - moim zdaniem - spotka Was wielkie rozczarowanie. Z tym "materiałem piłkarskim" to nie tylko Kafarski, ale sam Wielki Mou nic nie zrobi... obejrzałem 2 ostatnie mecze Lechii; o ile defensywa faktycznie jest nieźle zorganizowana, to w ataku macie Razaka i kilka nieociosanych drewnianych (bez urazy) kołków; kołków, nie desek - bo od deski możesz chociaż piłkę odbić w pożądanym kierunku jeśli wiesz jak trafić, a od kołka - czysty przypadek...

P.S. I chyba już wiem, czemu - mimo powszechnych zachwytów, rekordów, itp. - Wasz bramkarz nie znalazł miejsca w Legii; na linii faktycznie jest przekozak, ale na przedpolu... masakra, dno i kilka metrów mułu. Zero wyczucia, zero tzw. "timingu" - i tego się nie nauczy raczej. Nie jestem specem od szkolenia bramkarzy, ale kiedy Dowhań mówi (w tym tygodniu), że bramkarz predyspozycje do gry na przedpolu albo ma, albo nie i nie sposób tego nauczyć, można jedynie rozwijać - to mu wierzę, bo ten gość się raczej na tym zna
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując