JrQ- napisał(a):

Widzę, że na forum panuje jakiś kult Marko.
Owszem, to bardzo dobry obrońca, tylko boczny.
W Partizanie został przestawiony tymczasowo na środek. On jest szybki, dynamiczny, dobrze wyprowadza piłkę, ale raczej nie nadaje się na środkowego (choć to nie oznacza, że byłby słabszy od Chaveza, Jaliensa). Szkoda przesuwać gracza z takimi walorami na środek, zwłaszcza, że mamy biedę na boku też i Marko może rozwiązać ten problem na kilka lat.
Zawalił, w sparingu 
|
Odpowiedź na swój post masz w drugim zdaniu, które nie raczyłeś zacytować razem z pierwszym.
Napisałem, że na niego liczę, choć nie wiem jak gra bo te kilka meczów o niczym nie świadczą.
A co do tego zawalanie w sparingu to chyba ironia?
Co inne zrobić błąd w meczu o punkty a co innego w sparingu.
Jestem pewny, że Jovanović w meczu o stawkę by nie zgrywał piłki do Pareiki jak to zrobił z Litexem.
kacpaw91 napisał(a):

Dokładnie. Prawa obrona to idealna dla niego pozycja. POMYŚLEĆ nad przestawieniem można moim skromnym zdaniem:
- Nunez (lewa obrona, z powodu braku odpowiedniego zawodnika na tej pozycji)
- Genkov (przydałoby się miejsce dla niego, lubi się wracać; w taktyce jaką gramy mógłby być fałszywym skrzydłowym)
- Jirsak (skrzydłowy, sporo asyst miał ze skrzydła, ma także bardzo celne podania, dośrodkowania, dobry technicznie)
.
|
Nunez, teraz gdy nie ma Meliksona jest reżyserem naszej gry, przesunięcie go na obronę spowoduje, że nie będzie miał kto w środku pola tej piłki rozgrywać.
Genkov nie pasuje na skrzydłowego. To że lubi się wracać

(zbytnio tego nie rozumiem) o niczym nie świadczy, Kirm z Fulham też się wracał i pomagał Lameyowi w obronie przez co wszystkie ataki szły przez Paljicia, inna sprawa że ten zagrał skandalicznie w czwartek. Wracając

do Genkova on nie ma niesamowitej szybkości, dryblingu ani dośrodkowania, a my częściej gramy 5 pomocnikami niż 3 napastnikami.
Jirsak do tego jest szybki, w którymś wywiadzie było mówione, że miał trzeci wynik w klubie, za Jovanoviciem i kimś jeszcze. Ale Czech lubi w meczu znikać na pół godziny, a to dyskwalifikuje go jako skrzydłowego.
Do tego uważam, że zmienianie zawodnikowi pozycji gdy ten ma 27 lat, jest niepoważne, gdyby był na tej pozycji dobry to by już dawno na niej grał.