Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2011, 16:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak widać Skorża błyszczy na tle naszego "pięknie grającego" Holendra.
Tak błyszczał u nas że przegrał z Levadią, Lechem, Legią , parchami - wszystko w jednej rundzie a potem drużyna przez 7(siedem) godzin nie była w stanie strzelić gola.

Ta dyskusja w ogóle jest lekko bez sensu bo żeby to rzeczowo porównać to trzeba by mieć jakieś alternatywne rzeczywistości czyli trenerów, których porównujemy i ten sam zespół który by wszyscy trenowali

Jest teraz nagonka na Maaskanta - może i po części słuszna ale ja mogę napisać że jestem przekonany że z takim składem i ze Skorżą u boku to byśmy żadnego mistrza i żadnych pucharów nie mieli a dziś bylibyśmy w drugiej części tabeli - jest to możliwe? Jest, jest to do zweryfikowania? - nie.

Tak więc różne porównania są kiepskie natomiast weryfikacji umiejętności naszego trenera oczywiście można dokonać, choć w przypadku Wisły jest to akurat ciężkie, bo Maaskant dysponuje bardzo nierównym składem i ciężko określić czy inny(lepszy) trener był by w stanie wycisnąć z niego więcej

To łatwo jest zrobić jeśli gołym okiem widać że indywidualnie jest ok ale drużyny nie ma, bądź jak indywidualnie są przeciętni ale jako zespół nadrabiają.
W Wiśle przez cały rok był chaos transferowy teraz mamy jeszcze mnóstwo kontuzji, tak więc taka na prawdę rzetelna i obiektywna ocena nie jest na dziś możliwa.
Po sezonie na pewno było by łatwiej no ale gdyby przyjmować zakłady to myślę że ktoś stawiając na to że Maaskant zostanie do końca sezonu, mógłby nieźle się obłowić bo jest to mało realne.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując