Romuald napisał(a):

Rezerwowy skład ? przecież to Maaskant powtarza ,że ma wyrównaną kadre skoro potrafił ten jak piszesz 'rezerwowy' skład ograć Fulham a nie pokonał Podbeskidzia to czyja to wina ? Maaskanta bo sam przyznał ,że ZLEKCEWAŻyli Podbeskidzie a od motywowanie jest trener.
Piszesz ,że nikogo dobrego za takie pieniądze jakie ma Maaskant nie znajdziemy , Maaskant nie zarabia 50 tys euro a w granicach 250-300 tysięcy euro (rożnie podawano) mamy dobrego dyrektora sportowego więc może sprowadzic kogoś kto zagwarantuje wyższy poziom.Był do wzięcia Probierz który zrobił kawał dobrej roboty i którego proponowalem ale widać Grecy potrafili docenić i już po Probierzu w Wiśle.
Teraz o wykonawcach taktyki ;kiedy mieliśmy styl za Maaskanta ? może w kilku meczach mimo,że nie było kontuzji i miał mocny skład to wygrywaliśmy mecze fuksem w zeszlym sezonie nie wspominając o obecnym.
Obwiniasz Cupiała ,że zarabia na transferach i piszesz ,że w tym roku doszlo 4 miliony za puchary tylko ekspercie te pieniądze uefa wypłaci po zakończeniu sezonu więc nie wymagaj aby kasa za obecne puchary była wydana w zimowym okienku .W lecie nikogo nie sprzedaliśmy a wydaliśmy troche kasy więc nie żyj pamiętnymi 8 milionami bo dziura w budżecie też byla gdy graliśmy poza R22 i przez dwa lata nie było dochodów za puchary.
|
No mówił że ma wyrównaną jedenastkę, ponieważ co mógł innego powiedzieć?że ....a ma 6-7 , którzy stanowią szkielet drużyny a reszta to zamienniki?Czy tutaj ....a każdemu coś trzeba pisać prosto i drukowanymi literami by się domyśleli o co chodzi?
Tak jak mówi Maaskant., zlekceważyli Podbeskidzie, ale tak naprawdę to kopacze zlekceważyli, on może tłuc do tych pustych łbów, ale i tak oni mieli w głowię Fullham- bo byli menadżerowie, więcej ludzi,inna publika, inny poziom.
Mało tego.Od jednego kibica, który wracał z Londynu prawie w tym samym czasie co kopacze, dowiedziałem się, że nastroje u drużyny zaraz po przegranym meczu były iście szampańskie, wręcz można było odnieść wrażenie, że ten mecz wygraliśmy.Metoda "bata" działa na krótką metę, jeśli tym kopaczom nie zależy, to naprawdę nic innego nie można zrobić.W takich sytuacjach przydają się zawodnicy pokroju Sobolewskiego, by chwycił za mordę i porozmawiał w szatni z niektórymi.
Jeśli chodzi o Probierza, to nie mam pytań!....a szefie, jak tego typu człowieka dajesz na stołek naszego klubu, to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.
Co do długu. Gwarantuję Wam, że Cupiał od 2005 ze swoich nie dał kasy na żaden transfer.Jedynie co, to daje kasę jako sponsor, ale jednocześnie ją odbiera w ramach spłaty długu.Chodziło mi o to, że Wisła jest drużyną, która UWAGA ma najmniejszą w ekstraklasie procentową część budżetu, która idzie na wypłatę dla kopaczy!!!!Oprócz tego, od paru lat, w związku z budową stadionu , Wisła płaci skandalicznie małe kwoty za użytkowanie stadionu, do tego sprzedała podstawowych naszych kopaczy za bardzo duże pieniądze a kupiła praktycznie całkowicie nową kadrę, za łączną kwotę ~2.5 mln Euro (gracze darmowi i paru gotówkowych).Dochodzą do tego pieniądzę z biletów , c+,za mistrza.
Zmierzam do tego, że duża część gotówki odchodzi do Cupiała.Nie mam do niego o to pretensji.Mam pretensje do kibiców, którzy co rok wierzą w "szklane domy" a pózniej tylko płacza.