FraMat napisał(a):

|
Melikson, Jovanovic, Biton, Bunoza,
|
Wybacz, zapomniałem dodać polskich, mając na myśli Brożków, Małeckiego, Błaszczykowskiego, czy nawet Boguskiego. Melikson rocznikowo 27 lat jak go ściągaliśmy, Jovanović 23 lata, Biton również, Bunoza 22 lata. Za granicą to już ukształtowani piłkarze.
FraMat napisał(a):

Gdybyśmy znów ściągali najzdolniejszych młodych piłkarzy to możnaby było to zmienić. Poza tym w tym sezonie wypożyczono człon tej drużyny. Z obecnej kadry to chyba Uryga i Czekaj są regularnie powoływani do juniorskich reprezentacji. Wolałbym widzieć młodego głodnego sukcesu,najlepiej wychowanka w składzie zamiast zawodnika, który najlepsze lata ma już za sobą i z meczu na mecz gra co raz gorzej.
FraMat napisał(a):

|
To akurat prawda. Powinniśmy miec drugi zespół grający na przykład w III lidze. Nie wiem co stoi na przeszkodzie? Może finanse?
|
Uważam, że tutaj osoba, w której to leży kompetencjach powinna zacząć działać. MESA to nie jest dobre miejsce dla utalentowanych piłkarzy. Tak samo brakuje miejsca, gdzie mogłaby grać nasza rzekoma szeroka kadra wtedy kiedy nie gra.
Czy w Ekstraklasie i MESA mogą grać tylko zawodnicy powyżej 16 roku życia? Ciekawi mnie, czy Lucas Guedes będzie w przyszłości wzmocnieniem naszej drużyny.