Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2011, 11:58
Chciałbym poznać uzasadnienie dla stawiania Chaveza, jako naszego obrońcę na przyszłość Widzę tutaj, wręcz nagminne wyróżnianie Chaveza ponad Jaliensa i nie rozumiem tego, a wręcz jestem w szoku, bo dla mnie Chavez jest najgorszym naszym obrońcą, w czym zgadzam się z Maaskantem a to świadczy, że Chavez nie był wyborem Maaskanta, lecz Valckxa i Basałaja, który już wcześniej nam go sprowadził do Wisły. Młody i chaotyczny Bunoza, mimo że nawet nie wiemy czy jest melodią przyszłości Wisły, chociaż potrafi wyprowadzać piłki do ataku oraz zbierać główki w polu karnym z uwagi na swój wzrost. Nawet nie panikuje tak, jak stary Chavez czy Jaliens. Czekaja widziałem tylko raz w meczu ekstraklasy i zrobił na mnie najlepsze wrażenie ze wszystkich naszych obrońców. Szkoda, że nie dano mu więcej szans, aby przekonać się o jego wartościach na teraz lub przyszłość. Chavez nie potrafi oderwać się od ziemi nawet na milimetr i już tylko ten fakt, dyskwalifikuje go, jako stopera na wieki. Pomijam już całą resztę jego braków, choć jest ona tak samo porażająca. Valckx popełnił tutaj pięcioletni kontrakt błędu transferowego, że aż zastanawiam się, jak były obrońca kadry holenderskiej, mógł sprzedać nam Marcelo do swojego PSV, a w zamian sprowadzić Chaveza i Jaliensa za Głowę. To nie są już błędy małe, to są MEGAbłędy, podcinające Wiśle skrzydła na lata. Jesteśmy skazani na megakontrakty dwóch antystoperów, bowiem niski i słaby Jaliens, to pomyłka transferowa, nie mniejsza, niż Chavez, a może i gorsza, gdyż Chavezowi chociaż zależy na dobrej grze dla Wisły, a ten drugi ma to gdzieś i żyje swoją wielką przeszłością, zarozumiały do łez swoich obecnych niekompetencji. Kolejny sabotaż Valckx dokonał na bokach obrony. Lamey czy Pailić, to wstyd dla klubu jak Wisła, aby były dyrektor PSV, trakował Wisłę, jak przystanek dla zachodnich piłkarskich odpadów, co nie zbyt dobrze świadczy o rozeznaniu Valckxa, co do prawdziwych potrzeb Wisły, a są nimi piłkarze pokroju Marcelo, którego tak chętnie ulokował w swoim PSV. Tak, ja winię najbardziej za ten smród obronny Wisły Valckxa a nie Maaskanta i mam do niego pretensje, że tak nisko traktuje Wisłę. Nawet, jeśli trener by się uparł na swojego lalusia Jaliensa, to właśnie Valckx powinien do tego transferu nie dopuścić, wiedząc jako Holender, to samo co trener Twente, że to antyobrońca, taki sam jak powolny Lamey. No i akurat obrońcow, można na rynku trafić taniej niż inne pozycje boiskowe. Choć tutaj to Basałaj z Cupiałem, powinni się mocno uderzyć w piersi, czy piłkarskie odpady, aby napewno są ich koniecznością Czy Cupiał nie mógłby przeznaczyć choć trochę więcej z tych kilkunastu milionów Euro, zarobionych na Wiśle w ostatnim roku czasu

Uważam, że mamy w tej chwili jedynie Jovanovica, jako obrońcę dopasowanego pod cele Wisły. Chciałbym przekonać się o Czekaju, no i może Bunoza jescze zechce się czegoś nauczyć, przy swoim pięcioletnim kontrakcie, gdyż chociaż ma warunki do bycia stoperem, nie tak, jak Chavez, który choćby chciał się czegoś nauczyć, to i tak wyżej swojej ciężkiej dupy nie podskoczy. Podobnie jak dwaj Holendrzy, którzy Wisłę i grę na poziomie, mają gdzieś a wiek i warunki fizyczne, mówią im, że ich czas piłkarski, dobiegł końca.
Ostatnio edytowane przez kot : 06.11.2011 o godz. 11:00.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując