Wyświetl pojedynczy post
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2011, 14:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No ludzie.
Taki prowokacyjny post a wy nie grzmicie, za broń nie chwytacie? Pomyj nie wylewacie? Po 7 kotów jak po burej suce nie jeździcie? Wy zwalnialibyscie Maaskanta już wczoraj, a on proponuje kolejne 3 lata?

Żeby nie było: 100% poparcia dla 7 kotów
Mądra uwaga dotycząca zwolnienia Kasperczaka i Petrescu.
Obydwaj żądali sprowadzania solidnych graczy będacych reprezentantami i obydwaj bydowali konkrety w klubie.
Zatrudnijmy jakiegoś przeciętnego polskeigo trenera (Probierz, Michniewicz, itd) a oni niczego od władz klubu nie zażądają. Tak będą szczęsliwi, że Pana Boga za nogi złapali. Byle do nastepnęgo zwolnienia.
Ja nie krytykuje w calosci ale tylko zapytam, co to znaczy, ze druzyna jest budowana z glowa?. Przebrzmiale "gwiazdy"(Lamey,Jaliens), zawodnicy wiekowi(Iliev,Pareiko), wypozyczenia(Diaz,Biton,Nunez) - tutaj chodzi o ilosc. Daje nam to prawie polowe druzyny gdzie panuje niepewnosc co do przyszlosci tj. niektórzy się nie sprawdzili, niektórzy tak ale nas nie stać, niektorzym blizej zakonczenia kariery. Za dużo tego a dodajmy jeszcze, ze Sobol tez juz wymaga nastepcy(Czarek Wilk nim raczej nie bedzie a szkoda bo zachowaniem pasuje na kapitana). Przyszlosc mozemy opierac na Meliksonie(aczkolwiek pewnie szybko go sprzedamy), Jovanovicu, Maleckim, moze Bunozie. Mamy tez spadek po poprzednich latach w postaci Jirsaka, Garguły, Kirma, Boguskiego - Jirsaka pozbyjemy sie szybko inni maja dosc dlugie kontrakty. W mojej opini poszlismy na skroty zamiast budowac na mlodych zawodnikach za rozsadne pieniadze chciano sukcesu tu i teraz i okazalo sie to bardzo krotkowzroczne. Co do zwalniania trenera nie jestem do konca przekonany ani w jedna ani w druga strone. Natomiast nie wiaze odejscia Maaskanta z zakonczeniem wspolpracy z Valckxsem, nie sa tak do siebie przywiazani jak to wiekszosc maluje.(dla mnie jest to relacja szef podwładny, miło aczkolwiek stanowczo). Dramatem bylo by odejscie Valckxsa bo w momencie skonczenia sie wypozyczen i wykruszenia starszych graczy zostaniemy z potezna dziura kadrowa, ktorej byle jaki dyr. sportowy nie zalata. I zgoda tez ze na projekt WIELKA WISLA potrzeba moze nie nawet 3 ale 5 lat tylko sloweami kluczami jest plan wieloletni, naklady i konsekwencja i bron Boze wynik na wczoraj.
Odpowiedz cytując