Cytat:
|
I to że drużyna Skorży na etapie 1,5 od przejecia sterów w porównaniu do tej Maaskantowej, by tą zbieranine Roberta rozniosła to jestem przekonany.
|
Z całym szacunkiem ale nie porównujmy drużyn o zupełnie innych potencjałach...
Drużynę z takimi zawodnikami jak Marcelo, Cleber, Alavarezem, Głowackim, Cantoro Pio Brożek Pa Brożek, wcześniej jeszcze Kosa, Paulista czy Baszczu Tu nawet nie ma porównania do tej ekipy która jest teraz, każdy z nich z tamtego okresu grałby pewnie w pierwszej 11. Upchnę tu jeszcze nawet Marka Zieńczuka który niewiele miał wspólnego ze skrzydłowym lecz na tle Kirma to przynajmniej potrafił wrzucić piłkę w pole karmę. Co z tego że na ślepo czasami z tego padały gole.
Na jakiej pozycji na przestrzeni ostaniach lat zrobiliśmy postęp jeśli chodzi o jakość zawodników ? Jeden Melikson czy teraz Marko ? Co zresztą ? Dlaczego zastępowaliśmy być może już słabych grajków jeszcze słabszymi ? Rozumiem były ambitniejsze cele, tylko to nie szło w parze z solidnymi wzmocnieniami. To nie jedno okienko lecz kilka doprowadziło nas do takiej sytuacji.
Rozumiem Jaliens to np pomyłka która jestem wstanie usprawiedliwić... ale jak znaleźć usprawiedliwienie dla takich transferów jak Bouhkari, Beto, Bunoza, Branko Cikos, Lamey, Paljic, Jovanić. Do tego masa zawodników na testach sprawdzonych przez Bednarza czy innych pseudo fachowców. Tutaj po prostu nie ma żadnego usprawiedliwienia.
Większość z tych zawodników można byłoby odstrzelić patrząc w internet, lub po sposobie biegania. Modne było odstrzeliwanie zawodników po zdjęciu, chyba w 100% te podśmiechujki się sprawdzały.
Po przyjęciu Stana zapachniało trochę normalnością mam nadzieję że będzie to kontynuowane.