Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2011, 02:52
krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
Sami znawcy piłki się znaleźli! ....a widzę, że wszyscy zamierzają się pastwić nad Jaliensem, tylko ja się pytam - z jakiego powodu? Czy w tym meczu Jaliens jest głównym winowajcą tego, że straciliśmy 4 bramki? NIE! Nie róbmy z niego na siłę kozła ofiarnego. Jasne, że zagrał słabo i nic go nie tłumaczy ale np taki Czarek Wilk 2 razy nie upilnował Johnsona przy stałych fragmentach gry z czego padły 2 bramki.Pod koniec meczu również słabo pokrył rywala i tylko Pareice zawdzięczamy, że ten mecz nie skończył się wyższym wynikiem Bądźmy obiektywni. Dzisiaj dla mnie Jaliens wcale nie zagrał gorzej niż taki Paljic czy wspomniany Wilk. Na dodatek Lamey wcale niezły mecz. Jak ktoś uważa inaczej to chyba oglądał inny mecz lub ma jakieś uprzedzenia. To, że Paljic nie jest lewym obrońcą wiemy od dawna. Trudno od niego oczekiwać tego, że w takim meczu jak ten dzisiaj zagra lepiej niż w lidze. Ciekawe kto na to liczył? Dlatego też nie ma co się nad chłopem pastwić. Idąc dalej to moim zdaniem w środku pola nie mamy takiego zawodnika który zabierze się z piłką i podciągnie te 10-15 m jak ma miejsce. W tym momencie nawet jak nadaża się taka sytuacja to Nunez, Wilk czy Brud wolą zwolnić akcję i zagrać do tyłu lub do boku. Dlatego nie pamiętam już kiedy zdobyliśmy bramkę po prostopadłym podaniu ze środka pola. Kirm o dziwo nie zagrał dzisiaj źle choć wg mnie mógł podjąc parę lepszych decyzji i kto wie, a nóż by coś z tego było. Ale to tylko gdybanie. Na koniec proszę wszystkich o obiektywizm bo widzę, że większość ulega presji tłumu.
Zgadzam się - nagonka na Jaliensa jest po prostu obrzydliwa, szczególnie że przecież nie przegraliśmy tego meczu (tylko) przez niego.
Ogólnie fajnie się to oglądało do stanu 3-1.Indywidualnie nikt szału nie zagrał, bo nie potrafi ale jako drużyna, daliśmy radę
Fulham nas nie zgniotło tylko kiedy trzeba , ukąsiło, do tego robiąc z 4 goli , dwie akcje które pewnie im już w tym sezonie nie wyjdą(bramki 2 i 3)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując