Bartosz napisał(a):

|
Cytując klasyka: '....a gramy bez obrony.'
|
no a nie jest tak?
na boku niski pomocnik którego atutem jest szybkość, na srodku taki troche środkowy troche boczny obronca troche defensywny pomocnik -w sumie to nikt do konca nie wie, jego partnerem jest chodzące doświadczenie - kew ustawia,podpowiada szkoda tylko ze w piłke nie gra. Byłby idealnym asystentem trenera ktory biegałby/truchtałby przy linii bocznej i udzielał wskazówek obrońcom. Super tercet uzupełnia bardzo wolny boczny obrońca bazujący na doświadczniu, niby najsłabszy z nich ale cześciej niż przypuszczałem są gorsi w fenomenalnej linii defensywy, dziurawej jak ser szwajcarski dla king konga.
I z czym tu ku*** grać...
No tak jest jeszcze Jovanovic, ale on imho na środku jakiś pewny nie jest.Facet mi wygląda na takiego zadziora chaotycznego, a nie z zimną krwią. Do tego potrafi wrzucać idealny na bok obrony. Takie odnosze wrazenie patrzac na to co gra i jak gra.(ale za dużo na środku tez nie widzialem, procz 2 sparingów bo wiecej w sumie nie grał)
I Osman który jest jak mina. Raz wybuchnie raz nie.Raz zatrzyma niemożliwe raz np. przegrywa głowki z duzo nizszym Piechem czy tez daje sie robic na zwody trzecioligowe.Typowy tradycyjny obronca bez żądnych zadań. Ma odbierać i kryć.
słabo troche. Ustawiać sie nie potrafią, na rożnych stoją i patrzą na siebie. Słabo
A wszystko inne już nieźle wygląda.Tylko nie ta pseudo obrona.
E: co do Guły bo widze ze Pan Jotka ocenił pozytywnie jego występ. Nie rzuca Ci sie w oczy to że Garguła unika, unika jak tylko jest to możliwe jakiegokolwiek kontaktu z piłkarzem drużyny przeciwnej. Jego pressing jest taki że niby jest a tak naprawde go nie ma, tak samo noge jak jest niepewna sytucja to odstawia zawsze. Nie mówie ze robi tak specjalnie, ale po kontuzji jedyne co robił w spotkaniach to przewracał sie za kazdym razem jak go ktoś szturchnął,popchnął etc. Oczekuję od niego wiele więcej, środkowy pomocnik musi sie liczyć z tym ze trzeba też grać ciałem. Jego zastawianie piłki polegało na tym(nie dziś,bo nie miał akurat takiej sytuacji) że zastawiał piłke przez sekunde po czym jak czuł przeciwnika robił na "6" pad siatkarski. A może narzekam, bo po prostu chciałbym miec chłopa z jajami a nie jakąś pląsającą panienke na boisku.
E2:na goal.com w wersji dla UK najsłabszym graczem meczu Czarek Wilk