Ten skład jest ... fatalny . Nie potrafię sobie wyobrazić jak ten mecz może wyglądać i rzeczywiście Serbowie musieli dostać w kość na tym lotnisku że trener zdecydował się na taki ruch. Czarno to widzę a z reguły jestem optymistą . Sergiej będzie miał w ch.. roboty dzisiaj , obronę nawet ciężko skomentować : Lamey ma jedną jedyną wadę - porażająco słabą szybkość która uniemożliwia dobrą grę na tej pozycji przynajmniej przeciwko takiemu rywalowi jak Fulham gdzie trzeba będzie toczyć dużo pojedynków 1 na 1 , Jaliens jest za słaby w uszach żeby taką obronę trzymać w ryzach a w dodatku sam popełnia czasami głupie błędy , Diaz na środku pewnie zagra lepiej niż na boku jednak pomyłek pewnie nie wyeliminuje a po drugie taki ruch mógłby się udać tylko wtedy gdyby obok niego grał ktoś taki jak Cleber , Paljić przynajmniej jest szybszy , potrafi czasami zagrać na prawdę dobry mecz na lewej obronie ale ostatnio po tym co pokazał w meczu z Podbeskidziem ciężko być optymistą co do jego występu w dzisiejszym meczu. Wilk da nam gwarancję walki w środku i nic więcej łącznie z umiejętną grą w piłkę ale to i tak dużo . Nunez - gość ma potencjał bardzo duży ale to jest największa niewiadoma dzisiejszego meczu , może zagrać świetnie , mądrze ale też może zagrać bardzo słabo notując głupie straty ( drugie Mauro ) , Brud - to jest dopiero zaskoczenie

niemiłe . Gość zaliczył fatalny występ z Limanovią , co więcej piłkarze Limanovii robili z nim w środku co chcieli więc aż strach pomyśleć co będzie w meczu z Fulham - nie mogę pojąć czym kierował się trener wystawiając tego piłkarza jedyne co mi przychodzi na myśl to udowodnienie kibicom jaki poziom prezentuje ten którego Oni tak się domagali w składzie zamiast Holendrów . Garguła na skrzydle o ile na tej pozycji zagra to porażka , chyba nic więcej nie muszę dodawać oprócz tego że On powinien zagrać w środku bo tylko tu jest mała szansa że coś pokaże . Kirm - kontakt - strata i pewnie będzie tak i dzisiaj ... jednak Kiro czasami potrafi bardzo dobrze uderzyć z dystansu i zdobyć bramkę z praktycznie niczego ,i to może być jedna z naszych szans . Biton akurat poniżej pewnego poziomu nie schodzi ale musi mieć wsparcie ponieważ sam z przodu nic nie zdziała ! Oczywiście czasami zmarnuje jakąś dobrą sytuację ale i tak ze skutecznością u niego nie jest tak najgorzej .
Podsumowując : trener miał ciężki orzech do zgryzienia i niełatwą sytuację przed tym meczem jednak uważam że ten skład jest zły , nie wiemy w jakim stanie są Serbowie i czy rzeczywiście nie mogliby zagrać od początku jednak uważam że można byłoby więcej wykrzesać z tego zespołu ,np. Boguski który jest lepszym piłkarzem od Bruda na skrzydle i Guła przechodzi na środek albo Genkov obok Bitona i zagrać 4-4-2 z czterema środkowymi pomocnikami ,albo spróbować Ilieva i Marko od początku - w końcu nie mamy nic do stracenia ... Myślę że takie opcje byłyby lepsze aczkolwiek mogę się mylić . Pożyjemy zobaczymy.