brylant17 napisał(a):

|
Hymm zainstaluj sterowniki i directa 9.c powinno coś pomóc podaj też konfiguracje kompa.
|
Mam win7 z direct 11, ale nie w tym był problem. Rozwiązałem go choć muszę przyznać, że sam byłem zaskoczony rozwiązaniem. EA Sports odpierdzieliło w tym roku fuszerkę i wcale się nie zdziwię jak będą mieli masę reklamacji. Otóż Fifa12 nie radzi sobie z polskimi znakami i bynajmniej nie chodzi mi o spolszczenie.
Założylem na kompie drugie konto użytkownia, bez znaków diakrytycznych w nazwie i gra bez problemu zastartowała.
Sama gra ujdzie. Nie wiem jeszcze czy lepsza od 11 czy nie. Graficznie na pewno, płynność gry też lepsza od poprzedniczki. W rozdzielczości 1650x1050 nie ścina się, choć miejscami zwalnia. Co jest do dupy?
Brak herbów polskich drużyn! Brak treningu, możliwość ustawienia sobie w opcjach statystyk na max. Przy tworzeniu swojego gracza od początku można ustawić wszystkie parametry na 99 i gra traci wówczas sens. Zwody są dla debili ustawione pod jednym klawiszem, a grajek sam decyduje co z piłką zrobić. Fifa w tym roku bardzo przypomina... PESa. Pierwszy raz zastosowano sytuację z mijaniem bramkarza. Jak wiemy wcześniej nie było to możliwe samym balansem ciała, bo piłka lepiła się do rąk golkipera. teraz mamy więcej możliwości. Zagrania piętą, zachowanie zawodników bez piłki jak rodem z PESa wyciągnięte. EA zrezygnowało z odbioru piłki z poprzednich części. Już nie wystarczy trzymać wciśniętego klawisza podania do oporu. Teraz odebranie gały na klawiaturze jest bardzo, bardzo trudne. Podsumowując nowa Fifa jest płytka jak woda w kałuży, nastawiona na konsolowe dzieciaki i ich zabawy analogami.