Wyświetl pojedynczy post
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2011, 11:16
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Bateria w laptopie w trzyma około 50 min. Trzymała jeszcze pare tyg temu koło 1.5h. Wymieniać ją? Jeśli tak to obojętnie jaką kupić i ile mniej więcej musze wyłożyć ?
W baterii nie można wydlużyć czasu działania, więc pozostaje wymiana. Musisz kupić baterię konkretną baterię do modelu laptopa jaki posiadasz (może być oryginał ewentualnie zamiennik) Koszt baterii to ok 300 zł w zalezności od modelu, pojemności i tego czy jest to zamiennik. Nie kupować żadnych używanych. I następnym razem gdy masz komputer podłączony do zasilania to wyjmij baterię a jej żywotność się wydłuzy.

hudinho napisał(a):Wyświetl post
Witam,

mam problem z WiFi, kupiłem sobie kilka dni temu router tp-link w340G, sąsiad mi go skonfigurował tak żeby działał pod sieć jaka mam w domu i sprawa wygląda następująco. Na moim komputerze chodzi bez problemu, odrazu się włącza, aczkolwiek gorzej jest z kompem mojej dziewczyny, łapie sygnał, wpisuje hasło i łaćzy i łączy i łączy aż po kilku dłuższych chwilach albo wyskakuje info ze "ograniczenie lub brak łączności" albo niby jest połączony tylko ze nie działa żadna strona. oboje mamy win xp, jej komp to Acer aspire one.

jestem raczej zacofany jeżeli chodzi o komputery itp więc proszę o pomoc w sposób łopatologiczny
A swój komputer podłączasz za pomocą wi-fi czy za pomocą kabla. Skoro internet działa to problem jest z ustawieniami sieci bezprzewodowej. Przy okazji wejdź w opcje "wireless" i zobacz czy nie jest włączony filtr mac albo czy nie ma jakiegoś ograniczenia liczby komputerów podłączonych za pomocą sieci bezprzewodowej.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 02.11.2011 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując