Wyświetl pojedynczy post
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2011, 20:44
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że tak.

Maaskant wbrew temu co tu niektórzy próbują reszcie wmówić nie ma wcale ani tragicznych wyników (ani nawet złych), ani drużyna nie wygląda fatalnie. Po prostu w obecnej chwili nałożyło się zbyt wiele czynników, które powodują, że zespół gra źle.

Ale:
1.) to Maaskant zrobił z tej zbieraninę piłkarzy drużynę - bo na początku to była "banda nieodpowiedzialnych ludzi"
2.) osiągnął bardzo dobre wyniki w pucharach - wygrał z kim miał wygrać i nawet kilka zwycięstw ponad stan - z APOELem i Fulham - słabych rywali pokonaliśmy? zespół Skorży nie potrafił zrobić nawet tego
3.) zespół mimo wielu wakatów (kontuzje, personalia) jest nadal w grze w europejskich pucharach i w lidze - wychwalana pod niebiosa Legia ma punkt więcej (w porywach do 4, zaległy mecz)
4.) jeśli zespół zagra solidnie w obronie, nikt nie kopnie się w czoło, potrafimy wygrać z lepszymi, APOEL, Fulham, czy też z tuzami na naszym podwórku: ograć Lecha na wyjeździe, sprać Legię u siebie
5.) miewamy mecze taktycznie bardzo dobre, są to głównie mecze bez indywidualnych błędów, APOEL, Fulham
6.) zespół walczy, może przegrać, można powiedzieć, że brakuje umiejętności, ale walczą i wiele zwycięstw za Maaskanta zostało wydartych, czy to w ostatnich minutach, czy to po dramatycznych rozstrzygnięciach

Jeśli ktoś tego nie widzi, to sorry, ale jest cymbałem.
I ja tu nie widzę przypadku.
Trzeba nam po prostu lepszy środek pola i obronę.
Sklonować Jovanovicia i dać na stopera, dokupić lewego obrońcę, środkowego pomocnika i mamy mistrza.
Proste? Proste.

Nie trzeba milionów, rewolucji. Trzeba jakości, a to wymaga wymiany max. 2-3 zawodników w oknie. Miejmy nadzieję, że kasa się znajdzie, wszak wszystko się bilansuje. Akurat trener to jest najmniej potrzebna sprawa obecnie i są poważniejsze wydatki. Zresztą, żaden Polak nie ogarnie tego burdelu w składzie, a Maaskant dobrze się w tym odgaduje, biorąc nawet pod uwagę same problemy lingwistyczne.

Chciałbym się mylić, ale obecnie Wisła jest budowana na łapu-capu.
Uda się awansować do LM, to będzie szansa coś kupić/zrobić, a póki co, będzie ściągać darmowych zawodników i wypożyczać.
Oby nie - ale odpowiedź poznamy w zimie.

co znaczy miewac mecze taktycznie bardzo dobre albo jesli zespol zagra solidnie w obronie?
ja chce zeby miewanie stalo sie norma solidnosc podstawa z Maaskantem nie widze na to szansy
w LE narazie mamy w leb i jeden fartowny mecz z Fulham ktore zagrale na 50% swoich mozliwosci
nie jest w stanie zaciemnic prawdy a jesli chodzi o walke nieustepliwosc chec wygrania to niestety ja tego nie widze na boisku poza jednym moze dwoma graczami
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując