Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2011, 18:44
0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, tak się składa moderatorze drogi, że chodząc na mecze Legii od kilkunastu lat mam dość dobre pojęcie kto bronił, więc moja opinia naprawdę jest stworzona na podstawie analizy wyżej wymienionych nazwisk.

Kuciak na pewno jest lepszy od Szamotulskiego, Robakiewicza i Fabiańskiego. Prawdopodobnie jest też lepszy od Szczęsnego czy Kowalewskiego lub Stanewa. Boruc to Boruc, on się w kategorii lepszy/gorszy nie mieści, bo to kibol Legii
Ale ja nie mam zamiaru dyskutować o tym, czy Szczęsny był lepszy czy gorszy od Kuciaka. Z resztą: jak to można sprawdzić? Inne czasy, inni przeciwnicy.

Pisałem o czymś zupełnie innym: to zeszły sezon był ewenementem, a nie sytuacja w której Legia ma świetnego bramkarza. W ostatnich 15 latach to raczej było normą.

A co do Kuciaka: rozumiem twoje zachwyty, szczególnie gdy ma się w pamięci poprzedni sezon. Ale może jednak z oceną poczekajmy do końca sezonu? Jak będzie stale wykazywał taką formę, to co innego. Na razie zagrał u was 12 meczy - wystawianie na podstawie tych spotkań takiej laurki jest moim zdaniem przedwczesne.

Rozumiem tą niechęć do Szczęsnego, w końcu to on postulował by uhonorować go "ścianą płaczu" na Łazienkowskiej
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując