Cytat:
|
Prawda jest taka, że trzeba uczciwie przyznać, że koncepcja Maaskanta z stawianiem na doświadczonych graczy kosztem młodszych, żeby tylko zrobić wynik na już w pucharach kompletnie się nie sprawdził. Oczywiście, pamiętam o tym, że mieliśmy w kwalifikacjach LM 5 meczy wygranych, ale to był tylko łabędzi śpiew. Na dzisiaj drużyna nie ma ambicji, woli walki i żadnego ale to żadnego pomysłu na grę. Zero schematów (o przepraszam jest jeden, chaos) i zero obrony szczególnie przy SFG przeciwnika. Maaskant po odpadnięciu z LM powiedział, że LE to też duża sprawa, bo można się sprawdzić i zebrać naukę. Pytanie tylko kto ma tą naukę zbierać? Brak młodych, starsi się już nie zmienią a wypożyczeni i tak pewnie odejdą wiec nic z tych nauk nie będzie. Szkoda, że Cupiał nie chce raz jeszcze zaorać to co jest i zbudować całkowicie nowy zespół na głodnych wyzwań i mających serducho do gry zawodnikach. A tak będziemy dalej podziwiać tą padlinę co teraz mamy.
|
Koncepcja Maaskanta ? Kto śledził przebieg okienka transferowego ten wie że na pierwszych miejscach list byli troszkę inni piłkarze, śmiem twierdzić że półka/dwie wyżej. Brak odpowiednich środków spowodował że jest jak jest.
Rozwalić kompletnie wszystko ? Tylko po co ? Jest Melikson, Małecki, Genkov, Jovanovic, Nunez Biton, Wilk czy nawet Sobol i Iliev którzy mimo zaawansowanego wieku dobrze grają.
W dalszym ciągu potrzebne są wzmocnienia, szczególnie w bloku obronnym, z kilkoma zawodnikami trzeba się pożegnać. Jest na czym budować dlatego koncepcja rozp wszystkiego jest bezsensowna.
Ciekawe czy klub Wisła Kraków ma pod swoją lupą szkoły w Krakowie bo np Lech tak zrobił. Kolega który chodził do szkoły w Londynie mówił mi że Arsenal wyławiał co roku 2,3 najciekawszych chłopaków i dawał im szanse.
Szkoły to świetnie miejcie do selekcji dzieciaków. Jak to u nas się odbywa ? Tata musi mieć znajomości ?
Ja mam takie wrażenie, że u nas po każdym niepowodzeniu dominuję pogląd rozpi** wszystko. Tak jest z trenerem... tak tez był kiedy nie zdobyliśmy mistrza gdzie zniszczono najsilniejszą formacje tego klubu- obronę z Marcelo i Głowackim. No bo przecież potrzebna jest przebudowa...
Tak wiem Głowacki prosił o transfer... ciekawe czy Wisła prosiła Głowackiego dają mu chociażby nowy kontrakt. Pewnie nie pisałbym o tym gdyby od razu kupiono goscia pokroju Marko Jovanovica u nas w między czasie zdążyli umoczyć jeszcze z Bunozą i Jaliensem. Do tego dochodzi Chavez który moim zdaniem w ogóle się nadaję wtedy kiedy drużna ma grać atakiem pozycyjnym - mimo szczerych chęci jego gra nogami sprawia, że całą taktykę potrafi trafić szlag.