Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2011, 01:16
Bartii napisał(a):Wyświetl post
Alex Fergusson poczatki tez mial trudne, tez mial byc zwolniony (poczytajcie o nim historie) ale jednak dzieki wielkiemu kredytowi zaufania jest do dzis trenerem...
Bartii napisał(a):Wyświetl post

Teraz popatrzcie na Polonie, tam jest przeciwny biegun...

Powtarzam jescze raz Wisle potrzeba teraz stabilności i spokoju, mnie tez nie podoba styl gry, ale dobrze wiem ze:
1. gramy bez pieciu podstawowych zawodników
2. zaczynalismy budowe zespołu BEZ OBRONY i sprowadzenie Jaliensa i Lameya bylo jedynnym ratunkiem za małe pieniadze (oczywiscie jak wszyscy chciabym zeby Wisła wydała kilka mln na dobrego obronę). Tylko w tym wypadku winna jest Wisła a nie Maskaant (zgadzam sie z zarzutami ze za łagodnie ich traktuje - to sa jego błedy)
3. Puchar polski pokazal na ile stac Czekaja i innych Polaków (tez jestem za wprowadzaniem ich do składu, ale nie na siłę)
4. Mimo wpadki z Podbeskidziem w aktualnej sytuacji Wisła trzyma sie niezle
5. Szerszy obraz poznamy po meczach z Fulham i Cracovią, oraz po wyleczeniu Genkova
6. Zwolnienie Maskaanta nie przyniesie zmian na lepsze jesli to oznacza tylko zmianę trenera
7. Spadek frekwencji to tez mimo wszystko zasługa Małeckiego oraz naszych wysokich oczekiwan dot. Ligi Mistrzów
8. Apoel Nikozja potrzebowało 2 lata aby doprowadzic do takiego świetnego zgrania i pokonania nas, oraz stabilności składu
9. Pratycznie od poczatku mamy jednego nominalnego napastnika (kontuzja Boguckiego, Bilton pojawil kiedy Genkov złapał kontuzję...itd)
No nawet Ja nie jestem takim optymistą wobec trenera, ale ...dzięki za ten tekst ...bo staram się myśleć podobnie, czyli pozytywnie.
Faktem jest że mamy problemy kadrowe, ale ...

Czy ten trener jest nam wstanie dać ładną grę jak będziemy personalnie mocniejsi (czyli wrócą Melikson, Małecki, Genkow, Jovanović, Sobolewski ...oraz dojdą 3 nowi zawodnicy w ramach transferów zimowych Stana). Rzecz w tym że Wisła wówczas będzie dużo mocniejsza i pewnie będą i zwycięstwa, może i MP, ale czy będziemy grać dla takich kibiców jak Ja co chcą też ładnej i ofensywnej gry, a nie kunktatorstwa i gry wyłącznie na 1-0. To jest pytanie ... czy ten trener mając mocniejszą kadrę wiosną jest wstanie dać nam coś więcej niż grę o wynik, ...Ja nie wiem, będę mądrzejszy po rundzie jesiennej. Stan jest okay, ale Maaskant niekoniecznie ...tylko że następca musi być lepszy, dużo lepszy inaczej lepiej jest czekać na wyciąganie wniosków i uczenie się przez tego trenera bo tak jest zwyczajnie bezpieczniej
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Wisła jak dotąd wygrywa jako "suma swobodnych wektorów", a nie jako kolektyw (za wyjątkiem meczu z Lechem).
No lepiej bym tego nie ujał.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.10.2011 o godz. 01:23.
Odpowiedz cytując