Wyświetl pojedynczy post
Agnieszka 1906
Junior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2011, 18:04
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Brawo! W końcu ktoś zrozumiał na czym polega słowo dysonans. W tym wypadku pomiędzy rzeczywistymi możliwościami kadrowymi "na dziś" a oczekiwaniami co do wyników "na dziś" i "na jutro". Skład na miejsca 5-8, ale wy dzieci ery Telefoniki, wychowani na rokrocznym podium nie potraficie tego zrozumieć. Od 1998 roku w składzie Wisły z młodych pojawili się: Brożkowie(po wieeelu latach oczekiwania), Małecki, Kuzera, Nawotczyński i Strąk. Gdzie sa ci ostatni to każdy wie. Teraz pytanie za 100 punktów: to wina Maaskanta czy jednak brak długofalowej polityki?
Ja nie piszę także o tym, że trzeba czekać, żeby się zgrali. Ja piszę , że ci co sa na dzien dzisiejszy nie sa zgrani,bo grają ze sobą po 3-4 msce, a do zimy potrzeba poczekać na wzmocnienia. A nie piszę zaś , że musimy poczekac do zimy, żeby sie zgrał ten skład. Ten skład na MP nie wystarczy.
Przestań chłopie pleść głupoty. Skład na miejsca 5-8... No gratuluję poczucia humoru. Mimo słabości naszej kadry na tą kartoflaną ligę jest on wystarczająco dobry, by bić się o mistrza a już na pewno by ogrywać takie topowe kluby jak Korona, ŁKS czy Podbeskidzie!

Czy przez ponad rok czasu można zauważyć w grze Wisły jakiekolwiek schematy rozgrywania piłki? Czy mamy do perfekcji opanowane stałe fragmenty gry? Czy widać poprawę w rozgrywaniu ataku pozycyjnego? Jak wyprowadzamy piłkę z obroy do ataku? Przecież to wszystko kuleje... W tym roku w lidze rozegraliśmy jeden dobry mecz. JEDEN!

Wyjeżdżasz tu z tekstem o dzieciach Telefoniki - ja akurat pamiętam nędzną pierwszą ligę, spadek i tułaczkę po Głogowach czy Dzierżoniowach. Co ma więc piernik do wiatraka, jaki związek ma staż na Wiśle z oceną pracy trenera?

Nie dyskutujemy tu o długofalowej polityce kadrowej a o trenerze, który materiał ludzki ma - jak na naszą ligę - jeden z trzech najmocniejszych a nie potrafi tak ustawić zespołu by ten poradził sobie ze zbieraniną piłkarskich odpadków vide ŁKS czy marnym Podbeskidziem.
Odpowiedz cytując