Temat: Bilety
Wyświetl pojedynczy post
doodi
Junior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2011, 16:48
Rybka1928 napisał(a):Wyświetl post
To ten system jest naprawdę super, bo ja z kolei przed Odense miałem taką sytuację, że zapomniałem legitymacji i biletu ulgowego nie dostałem, mimo iż na mój pesel kupiony jest karnet ulgowy, a jak nie miałem karnetu to same bilety ulgowe i jakoś się na ten pesel dało kupić normalny, oczywiście z niekorzyścią dla mnie, chociaż przekonywałem panią na różne sposoby Ale tak to jest jak system sprzedaży robią ludzie z Wisły, żeby mieć oszczędności, jak sprzedaż przez neta będzie miała taki system jak ten to nie ma co nawet na nią czekać.
A ile masz chłopczyku lat? W naszym kraju istnieje obowiązek nauki do ukończenia 18. roku życia. Dlatego system jest skonstruowany tak, że osoby które 18 lat nie skończyły mają przyznawaną ulgę z automatu. Choćby kasjer nie wiem jak bardzo chciał takiej osobie sprzedać bilet bez zniżki - po prostu nie da rady. Ale jak skończyłeś lat 18 i nie jesteś dziewczyną/kobietą (bo te również automatycznie mają zniżkę) to za każdym razem MUSISZ okazać legitymację przy zakupie biletu, by był ulgowy. Nie ważne ile ich wcześniej kupowałeś i czy masz ulgowy karnet. Tylko legitymacja jest dokumentem uprawniającym do ulgi.
Odpowiedz cytując