Wyświetl pojedynczy post
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2011, 23:40
Maaskant mówił przed sezonem: "spokojnie, w każdym meczu mogę wystawić dwie jedenastki". To ja się, k...a pytam, gdzie one są?! Nie ma Meliksona - nie ma gry... Co niby mamy mówić o Gargule? Że zagrał kolejny mecz do dupy? Niech w końcu nasz treneiro spojrzy na spokojnie i niech przeanalizuje, dlaczego Kirm, Garguła, Jaliens, Nuniez, Lamey i Paljić nie nadają się do pierwszej jedenastki. Trener takiego klubu nie może kierować się sentymentami, wystawiając co najwyżej przeciętnych rodaków. Dajmy szanse młodym! Lech czy Legia jakoś na tym nie tracą... Po drugie, niech przejrzy na oczy i zmieni w końcu, do cholery jasnej taktykę! Co to za głupi stereotyp, że nie gra się już tradycyjnym 4-4-2?! To jest jedna z najlepszych taktyk - zrównoważona i skuteczna. Co ma sam jeden Biton robić, skoro nie dostaje podań od nikogo? W tym momencie gramy 3 defensywnymi pomocnikami (Gargułę również do DP zaliczam, bo dzisiaj grał nieraz niżej od Wilka i Nunieza) - i powiedzcie mi co to nam daje? To, że nie będziemy tracić bramek po kontrach, bo będziemy mieć 7 zawodników na własnej połowie?! Nie tędy droga! Biton powinien mieć partnera - czy to Boguski, czy to Genkov - obojętne, ważne, żeby był. Jak już wspomniałem, Dudu nie wyżyje bez podań. Garguła ich nie zapewnia (a powinien!), skrzydłowi w sumie nie wiadomo, po co są... A jakby ten drugi napastnik grał troszkę za Davidem? Byłaby przynajmniej okazja do klepek, szybkiego rozmontowania obrony przeciwnika. Bo kto ma niby mu podawać? Maaskant, przychodząc do nas, zapowiadał, że po roku powinniśmy już grać taktyką 4-3-3, tymczasem ja widzę najbardziej defensywne 4-5-1 w dziejach piłki nożnej! I nie ma tutaj ani grama przesady! Nie ma sensu robić z nas drugiego Realu, czy Barcelony... Nie mamy odpowiednich wykonawców do tego! Skrzydłowi nieruchawi, Kirm się zdaje być surowy technicznie, Iliev czasem kiwnie, ale nic poza tym... Wróćmy do 4-4-2!
Odpowiedz cytując