wolfy napisał(a):

Ja wiem, że forumowi geniusze taktyczni od wystawiania kontuzjowanych zawodników i zmiany ustawienia co mecz wiedzą lepiej...
Ale mnie przeraża piłkarska chujoza prezentowana przez większość naszych obecnych kopaczy. Jeżeli ktoś chce wiedzieć czemu nie da się tego oglądać, to niech obejrzy sobie mecz jeszcze raz i policzy liczbę strat. Zaryzykuję stwierdzenie, ze Garguła, Boguski i Kirm mieli ich więcej niż udanych podań do przodu.
I dlatego pora przestać się czarować - potrzebujemy gruntownej wymiany kadr i pozbycia się balastu. Ale przede wszystkim - pieniędzy, żeby za jedną mameję nie przychodziła kolejna.
|
A Ty, wolfy, jak zdarta płyta, swoje...
Przegrywamy z Podbeskidziem, którego budżet wystarczyłby może na wypłaty dla kilku naszych zawodników, a Ty o pieniądzach... Nie może Ci przejść przez gardło, że mamy kiepskiego trenera? Czy dalej będziesz szedł w zaparte i stwierdzisz jak ostatnio, że gra Wisły w zasadzie Ci się podoba?
Owszem, taki Lamey czy Jaliens to faktycznie drewna, ale przypomnę, że poza nimi w naszej drużynie grają reprezentanci swoich krajów. Dlaczego Kirm, który gra u nas chu...zę, potrafi zagrać dobre mecze w reprezentacji? A trener Hondurasu jest ślepy?
Dlaczego do tej pory drużyna nie potrafi zagrać kilku schematów? Dlaczego nie ma automatyzmu w grze? Dlaczego zawodnicy nie widzą, co mają grać na boisku? Dlaczego nie biegają, nie pokazują się do gry? Dlaczego większość drużyn zjada nas taktycznie? I to drużyn biedniejszych od nas?
Kasa jest winna?
Kiedyś ten fart musiał się skończyć i skończył się dzisiaj. Fuksem wygrywane mecze przesłoniły co poniektórym obraz prawdziwej Wisły, Wisły słabej taktycznie i motorycznie, Wisły bez pomysłu na grę, Wisły bez ambicji. Niestety, nie tędy droga mości Panowie. Ryba psuje się od głowy.
Mamy prezesa, którego koncepcja budowania drużyny okazuje się błędna. Mamy kiepski sztab szkoleniowy. Mamy fatalny sztab medyczny. Nie mamy boisk treningowych z prawdziwego zdarzenia. Nie mamy akademii. Jak mawiał Kononowicz - nie mamy nic.
Wisła jest kolosem na glinianych nogach