Wyświetl pojedynczy post
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2011, 20:14
Sam nie wiem o co chodzi z tymi naszymi kopaczami ostatnio. Możliwości dlaczego tak słabo grają są IMO trzy:
1) Brak ambicji, olewają przeciwników, chcą wygrać jak najmniejszym nakładem sił.
Ale w takim razie jak wytłumaczyć te wszystkie wywiady że przepraszają, że nie mają nic na usprawiedliwienie. I widać w tym złość i smutek, wiedzą że zawiedli kibiców. Pareiko dzisiaj podobno klnął i był bardzo zły po meczu. Więc albo dobry PR (w co za bardzo nie wierzę) albo po prostu:
2) Są za słabi. Chociaż jakoś trudno uwierzyć że zawodnicy którzy potrafili ograć Lecha na wyjeździe, ograć APOEL jako jedyni w tym sezonie, nagle nie radzą sobie z PBB.
3)Maaskant nie potrafi ich ustawić. I to według mnie jest najbardziej prawdopodobne. Od początku Robert ma swoich ulubieńców na których stawia bez przerwy. Do tego wciąż nie widzimy żadnych wyuczonych schematów gry w ataku pozycyjnym ani przy stałych fragmentach gry(oprócz słynnego już krótkiego rozegrania). Zmiana formacji na 2 napastników mogła by dużo dać. No ale to już nie ten temat. No i ostatnio mozliwość.
4) Grają przeciwko Maaskantowi, co wydaje mi się mimo wszystko nierealne.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując